Sosyete Mantısı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
İç Harcı İçin
400 gram kıyma
1 büyük soğan
1 domates rende (Kışlık konserveden de olur)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı baharatlar (Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon )
1 fincan sıcak su
Üzeri İçin
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak rende
Az tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber – pul biber
Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harç hazırlanır. Tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir. Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ek edilir. 5dk sonra sıcak su kalan tuz ve baharatlar ek edilir. 1-2 defa fokurdadıktan sonra kapatılır. Oda sıcaklığın da soğumaya bırakılır.
Yufkaların her biri dörde bölünür. Yağ ile su karıştırılır yufkanın bir modülünün içerisine sürülür. Kıymalı harçtan yeteri kadar alınıp kenarlarına eklenir.
Rulo yapıp sarılır, gül formu verilir. Hepsine birebir süreç yapılır. Kalan su üzerlerine gezdirilir. Evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Üzeri için sos hazırlanır. Yağlar uygun bir tencerede eritilir. Salça eklenip kavrulur. Baharatlar ve yarım kahve fincanı sıcak su ek edilir.
Böreklerin üzerlerine yoğurt ve sos gezdirilir. Servis yapılır. Afiyet olsun pişirme mühleti fırından fırına farklılık gösterebilir.
3 adet yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
İç Harcı İçin
400 gram kıyma
1 büyük soğan
1 domates rende (Kışlık konserveden de olur)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı baharatlar (Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon )
1 fincan sıcak su
Üzeri İçin
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak rende
Az tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber – pul biber
Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harç hazırlanır. Tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir. Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ek edilir. 5dk sonra sıcak su kalan tuz ve baharatlar ek edilir. 1-2 defa fokurdadıktan sonra kapatılır. Oda sıcaklığın da soğumaya bırakılır.
Yufkaların her biri dörde bölünür. Yağ ile su karıştırılır yufkanın bir modülünün içerisine sürülür. Kıymalı harçtan yeteri kadar alınıp kenarlarına eklenir.
Rulo yapıp sarılır, gül formu verilir. Hepsine birebir süreç yapılır. Kalan su üzerlerine gezdirilir. Evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Üzeri için sos hazırlanır. Yağlar uygun bir tencerede eritilir. Salça eklenip kavrulur. Baharatlar ve yarım kahve fincanı sıcak su ek edilir.
Böreklerin üzerlerine yoğurt ve sos gezdirilir. Servis yapılır. Afiyet olsun pişirme mühleti fırından fırına farklılık gösterebilir.