Şov Yaptıran Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
250gram kadar ıspanak
3 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un (1,5 bardak koyduktan sonra kıvamına bakarak ekleme yapın)
Krema için;
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı şeker
Kremşanti
60 gram kadar beyaz çikolata (Olmasa da olur)
İçine;
3 adet muz
İsteğe göre ceviz
Şov Yaptıran Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk ıspanağı suda haşlayıp, iyice süzüyoruz.
Süzdüğümüz ıspanağı rondoda çekip, püre haline getiriyoruz.
Kek için; bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
İyice köpüren yumurtanın içine sıvı yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Daha sonra, püre haline getirdiğimiz ıspanağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ilave ediyoruz (Unu temkinli koymakta fayda var).
Kek harcımızı tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıp veya küçük yuvarlak borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Krema yapımına geçiyoruz. Öncelikle unu ve şekeri ufak bir tencereye koyup, telle önden karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.
Daha sonra, yavaş yavaş sütü ilave edip ocağın altını yakıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Pişen kremamızı soğumaya alıyoruz. Sıfır streç yaparak (Tencereden alıp ayrı bir kaba koyduğunuz kremanın üstünü tamamen deyip kapatacak şekilde streçleme) dolapta soğumaya bırakarak süreci hızlandırabilirsiniz. Strecin kremaya deyip kabuk tutmasını önlenmesi önemli.
Soğuyan kremaya toz kremşantiyi ekliyoruz iyice çırpıyoruz ve sonra ufak parçalara ayırdığımız çikolatayı da ekleyip kremayı tamamlıyoruz.
Şimdi birleştirme zamanı. Soğuyan ıspanaklı kekimizin kenarlardan 2 parmak boşluk olacak şekilde içini oyup havuz açıyoruz. Tabana deymesin ama biraz derin olsun krema taşmasın.
Çıkan kekleri iyice ufalayıp kenarda bekletiyoruz. Daha sonra havuz açtığımız kekimizin içine dilimlediğimiz muzları ilave ediyoruz.
Muzların üstüne kremayı döküp, açtığımız oyuğu tamamen dolduracak şekilde yayıyoruz.
Kremanın üstüne de ufaladığımız kek parçalarını ilave edip pastamızı süslüyoruz. Dolapta 1-2 saat dinlense yeterli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun
Şov Yaptıran Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
250gram kadar ıspanak
3 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un (1,5 bardak koyduktan sonra kıvamına bakarak ekleme yapın)
Krema için;
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı şeker
Kremşanti
60 gram kadar beyaz çikolata (Olmasa da olur)
İçine;
3 adet muz
İsteğe göre ceviz
Şov Yaptıran Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk ıspanağı suda haşlayıp, iyice süzüyoruz.
Süzdüğümüz ıspanağı rondoda çekip, püre haline getiriyoruz.
Kek için; bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
İyice köpüren yumurtanın içine sıvı yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Daha sonra, püre haline getirdiğimiz ıspanağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ilave ediyoruz (Unu temkinli koymakta fayda var).
Kek harcımızı tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıp veya küçük yuvarlak borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Krema yapımına geçiyoruz. Öncelikle unu ve şekeri ufak bir tencereye koyup, telle önden karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.
Daha sonra, yavaş yavaş sütü ilave edip ocağın altını yakıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Pişen kremamızı soğumaya alıyoruz. Sıfır streç yaparak (Tencereden alıp ayrı bir kaba koyduğunuz kremanın üstünü tamamen deyip kapatacak şekilde streçleme) dolapta soğumaya bırakarak süreci hızlandırabilirsiniz. Strecin kremaya deyip kabuk tutmasını önlenmesi önemli.
Soğuyan kremaya toz kremşantiyi ekliyoruz iyice çırpıyoruz ve sonra ufak parçalara ayırdığımız çikolatayı da ekleyip kremayı tamamlıyoruz.
Şimdi birleştirme zamanı. Soğuyan ıspanaklı kekimizin kenarlardan 2 parmak boşluk olacak şekilde içini oyup havuz açıyoruz. Tabana deymesin ama biraz derin olsun krema taşmasın.
Çıkan kekleri iyice ufalayıp kenarda bekletiyoruz. Daha sonra havuz açtığımız kekimizin içine dilimlediğimiz muzları ilave ediyoruz.
Muzların üstüne kremayı döküp, açtığımız oyuğu tamamen dolduracak şekilde yayıyoruz.
Kremanın üstüne de ufaladığımız kek parçalarını ilave edip pastamızı süslüyoruz. Dolapta 1-2 saat dinlense yeterli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun
Şov Yaptıran Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı