Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tavuk göğsü (Yani 1 parça)
1 kapya biber
1 yeşil biber
4-5 kıska soğan
4-5 sarımsak (İsteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
4-5 yemek kaşığı soya sosu
Soya Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar ve biberler jülyen doğranır. Soğan ve sarımsak soyulur.
İyice ısınan tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı bırakılır. Soğanlar ve sarımsaklar atılır 3-4 dakika renkleri dönene kadar pişirilir.
Üzerine biberler atılır, onlarda hemen hafif solana kadar pişirilir, tavuklar bırakılır.
Ocağın altı kısılmamalı yüksek ateşte hızlıca pişirilmesi renkleri döndüğünde tuz biber ve soyu sosu eklenip karıştırılıp altı kapatılıp servis edilir.
Salatayla ve makarnayla servis edilebilir, ben diyette olduğum için sadece salata tercih ettim. Doyurucu ve sağlıklı bir diyet menüsü olarakta fikir olabilir
Soya Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tavuk göğsü (Yani 1 parça)
1 kapya biber
1 yeşil biber
4-5 kıska soğan
4-5 sarımsak (İsteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
4-5 yemek kaşığı soya sosu
Soya Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar ve biberler jülyen doğranır. Soğan ve sarımsak soyulur.
İyice ısınan tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı bırakılır. Soğanlar ve sarımsaklar atılır 3-4 dakika renkleri dönene kadar pişirilir.
Üzerine biberler atılır, onlarda hemen hafif solana kadar pişirilir, tavuklar bırakılır.
Ocağın altı kısılmamalı yüksek ateşte hızlıca pişirilmesi renkleri döndüğünde tuz biber ve soyu sosu eklenip karıştırılıp altı kapatılıp servis edilir.
Salatayla ve makarnayla servis edilebilir, ben diyette olduğum için sadece salata tercih ettim. Doyurucu ve sağlıklı bir diyet menüsü olarakta fikir olabilir
Soya Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı