Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
Sosu
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç harcı
250 gram lor peyniri
İstek eden
Maydanoz yahut kaşar peyniri de katılabilir
Üzerine
2 yemek kaşığı tereyağı
Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kase alıp sosumuzu hazırlayalım.Ardından tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağı sürelim.
En düzgün olan yufkamızı tavamıza kenarlarına taşacak halde serelim.
Yarım yufkayı buruşturup yufkanın üstüne döşeyelim daha sonra sosumuz dan 3-4 kaşık koyalım.
Daha sonra yufkamızdan koyalım.
Tekrar sostan koyalım.
Üç yufka olduktan sonra iç harcımızı koyalım.
Son olarak tekrar yufka ve son olarak sosumuzu döküyoruz.
Tavamızın etrafında sarkan yufkayı üzerine toparlayalım.
Son olarak kalan bir yemek kaşığı tereyağını üzerine ek edip tavamızın kapağını kapatalım.
Ocağın en büyük gözünde ve en kısık ateşte denetimli bir biçimde pişirelim.
Kenarlarının da güzelce kızarmasını istiyorsak.
Orta ara tavamızı sağa sola oynatarak her tarafına eşit bir biçimde pişmesini sağlayalım.
Tavamıza düz bir tabak kapatarak böreğimizi rahatlıkla çevirebiliriz.
Tavamıza 1- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ek edelim.
Böreğimizi çevirip tekrar öteki tarafını pişirmeye devam edelim.
Pişince ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
İster sıcak ister ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Böreğimizi pişirirken tavamızı sağ sola yavaş yavaş döndürerek pişirelim.Aksi halde sabit bıraktığımız vakit böreği misin orta kısmı yanabiliyor.Bu konuda dikkat etmemiz gerekiyor denetimi elden bırakmadan pişirelim
Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
Sosu
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç harcı
250 gram lor peyniri
İstek eden
Maydanoz yahut kaşar peyniri de katılabilir
Üzerine
2 yemek kaşığı tereyağı
Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kase alıp sosumuzu hazırlayalım.Ardından tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağı sürelim.
En düzgün olan yufkamızı tavamıza kenarlarına taşacak halde serelim.
Yarım yufkayı buruşturup yufkanın üstüne döşeyelim daha sonra sosumuz dan 3-4 kaşık koyalım.
Daha sonra yufkamızdan koyalım.
Tekrar sostan koyalım.
Üç yufka olduktan sonra iç harcımızı koyalım.
Son olarak tekrar yufka ve son olarak sosumuzu döküyoruz.
Tavamızın etrafında sarkan yufkayı üzerine toparlayalım.
Son olarak kalan bir yemek kaşığı tereyağını üzerine ek edip tavamızın kapağını kapatalım.
Ocağın en büyük gözünde ve en kısık ateşte denetimli bir biçimde pişirelim.
Kenarlarının da güzelce kızarmasını istiyorsak.
Orta ara tavamızı sağa sola oynatarak her tarafına eşit bir biçimde pişmesini sağlayalım.
Tavamıza düz bir tabak kapatarak böreğimizi rahatlıkla çevirebiliriz.
Tavamıza 1- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ek edelim.
Böreğimizi çevirip tekrar öteki tarafını pişirmeye devam edelim.
Pişince ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
İster sıcak ister ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Böreğimizi pişirirken tavamızı sağ sola yavaş yavaş döndürerek pişirelim.Aksi halde sabit bıraktığımız vakit böreği misin orta kısmı yanabiliyor.Bu konuda dikkat etmemiz gerekiyor denetimi elden bırakmadan pişirelim
Su Böreği Tadında Tavada Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı