Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
6 yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
İçi için;
Peynir
Ortası için;
250 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Su Böreği Tanımı Yapılışı
Bütün gereçleri katıp yorulur 1 saat dinlendirilir .
Sonra beziler alıp tek tek açılır sonra bir orta uzunluk kazanımıza su konulur kaynatılır .
Öteki bir kaseye soğuk su konulur kaynayan suya tek tek bırakılıp 30 saniye kaynatılır.
Sonra soğuk suya alınır yağlanmış tepsiye tek tek ortaları yalanarak.
Tepsiye alınır benim bezelerin sekiz beze oldu dört bezeyi tamamlanınca hazırlanan peynir ortasına konulur .
Kalan bezeleri birebir form yapıp tamamlanır 180 derece fırında 25- 30 dakika pişirilir.
6 yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
İçi için;
Peynir
Ortası için;
250 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Su Böreği Tanımı Yapılışı
Bütün gereçleri katıp yorulur 1 saat dinlendirilir .
Sonra beziler alıp tek tek açılır sonra bir orta uzunluk kazanımıza su konulur kaynatılır .
Öteki bir kaseye soğuk su konulur kaynayan suya tek tek bırakılıp 30 saniye kaynatılır.
Sonra soğuk suya alınır yağlanmış tepsiye tek tek ortaları yalanarak.
Tepsiye alınır benim bezelerin sekiz beze oldu dört bezeyi tamamlanınca hazırlanan peynir ortasına konulur .
Kalan bezeleri birebir form yapıp tamamlanır 180 derece fırında 25- 30 dakika pişirilir.