Son konular

Su Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
9 adet yumurta
1 küçük çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına :
250 gram beyaz peynir
200 gram lor peyniri
200 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Pişirmek için:
Geniş bir tencerede bol tuzlu kaynayan su
Geniş bir tencerede buzlu soğuk su

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları tuz ve su ile düzgünce çırpın. Stand mikserde ya da el ile yoğurulacaksa da unu yavaş yavaş ekleyin.
Kulak göğsü kıvamı olacak hamurumuz. Unla açtıkça toparlayacak.
Hamuru yoğurup yumurta kadar bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin.
Bu ortada iç harcını ve suları hazırlayın. ( en alt yufka suda pişirilmiyor).
Hamurun çok uygun yoğurulup özleşmesi çok kıymetli.
Dinlenen hamurları orta kalınlıkta açın. (su böreği yufkası ince olmazmış)
Açtığınız hamurların üzerini örtün ve bir kenara alın.
Tepsiyi yağlayın. En alta yufkayı koyun ( benim tepsime yan yana iki yufka yetti).( bezeleri büyük yapıp her kata tek yufka da koyabilirsiniz). [*]Yufkayı evvel kaynayan suya 30-40 saniye koyup haşlayın çabucak çıkarıp buzlu suya alın ,10 saniye tutup geniş kevgirin üzerine alın süzdürün ve ortalarını güzelce yağlayarak tepsiye döşeyin. [*]Tam ortaya ( 4 sıra alt 4 sıra üst. Sizler tepsinizin boyutuna nazaran kat sayısını ayarlayın) peynirinizi koyun. [*]Tüm kat ortalarını ve en üstünü yağlayın. Ocak üzerinde çevirerek yahut fırında üzeri ve altı kızarana dek pişirin.
*Hamur uygun yoğurulmalı ( haşlarken dağılmasın ve kolay açılsın).
*Hamurdaki şu ölçüsü artırılmamalı.
*Kaynayan suya çokça tuz koyun ki hamuru tutsun dağılmasın.
*En alt yufka haşlanmıyor.
* İsteğe bağlı en üst katın yufkası da haşlanmayabilir.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kolay Su Böreği (Bülent Börek) Tarifi İçin Malzemeler 15 tane baklavalık yufka 300 gram çeçil peynir 100 gram kaşar peyniri 150 gram tereyağı Hamur için 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz Un Yarım çay bardağı su Kolay Su Böreği (Bülent Börek) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Materyaller 6 adet yumurta 1 yemek kaşığ tuz Çay bardağı in 4te 1 i kadar su Aldığı kadar un İç materyal; 300- 350 kadar kıyma Sıvıyağ 3 adet soğan Tuz, karabiber Ortası için; 200 gram tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ Kıymalı Su Böreği Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Hamuru Yırtılmayan Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler 6 adet yumurta 1 silme yemek kaşığı tuz 6 yemek kaşığı su 4,5 – 5 su bardağı un Arası için; 400 gram beyaz peynir 100 gram kaşar peynir 100 gram lor peyniri Yarım demet maydanoz Yağlamak için; 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Not; su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Su Böreği Tadında Tavada Makarna Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket boru makarna 4 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz İç harcı için; 2 adet yumurta 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı yoğurt Yufkası için; 1 adet yumurta 3 su bardağı un 1 buçuk su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
El Açması Su Böreği (Bir Dilim Daha....) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 4.5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 6 tane yumurta 3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı su ( gerekirse eklenir) Ortalarını yağlamak için : 100 gram eritilmiş tereyağı Ortası için: 300 gram beyaz peynir Maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt