Son konular

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar biraz karıştıralım. Akabinde öncelikle 1 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Geriye kalan unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamda hafifçe ele yapışır kıvamda olsun ancak o denli çok yapış yapış olmasın tabiki.
3 -4 dakika yoğurduğumuz hamuru hiç beklemeden tezgah üzerine alıp 8 eşit kesime bölelim.
Herbir parçayı elimizde yuvarlayıp beze yapalım. Hamuru açacağımız yeri biraz unlayıp 1 adet bezeyi alalım. Üzerine un serpip merdane ile tatlı tabağı büyüklükte açalım.
Üzerindeki fazla unu silkeleyelim zira un pişerken yanıp berbat bir manzara ve duman çıkarıyor.
Açtığımız hamuru bir bez üzerine bırakıp üzerinin kurumaması için örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu biçimde açalım.
Açma süreci bitince orta ateşte yağsız kızdırılmış tavaya 1 adet açtığımız hamuru bırakalım üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başlayınca yaklaşık 20 saniye sonra başka yüzünü çevirelim ve kabarmasını bekleyelim.
20 saniye aralıklarla kabarıncaya kadar orta ara çevirebilirsiniz her bir lavaş yaklaşık 2 dakika da pişiyor.
Pişen lavaşın üzerine pak bez örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu formda pişirelim lavaşları ister dürüm ister kahvaltıda istediğiniz alanda kullanabilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
Aşağıda görüntüsünü izleyin size yardımcı olur.

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kaynar Suyla Yapılan Balon Pişi Mayasız Kabartma Tozu Kullanmadan Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kaynar su 200ml lik bardakla 3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un 300 gr. kadar 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı toz şeker Kızarmak için 2, 5 su bardağı sıvı yağ Kullandığım bardak ölçüsü 200ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 2 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su, süt, maya ,toz şeker, yağ koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Lavaş (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler 500 gram un 150 ml su 100 ml süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet çıktı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Mayasız Kahvaltılık Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller 2.5 su bardağı un (Undan una farklılık gösterebilir. azar azar ekleyerek koyalım.) 1 çay kaşığı tepeleme tuz 1 çay kaşığı tepeleme şeker 1 su bardağı kaynar su (Ilıkta olabilir) Kızartmak için Yaklaşık 2.5 su bardağı yağ (Derin bir tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt (200 ml) 1 su bardağı ılık su (200 ml) 1 paket kuru maya (11 grm) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz Üzerine sürmek için Tereyağ Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt