Sucuklu Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1,5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
500 gram un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
1 yemek kaşığı kuru maya (Yarım paket yaş maya)
İç harcı için;
2 adet domates
1 kase kaşar peyniri
1 kase doğranmış sucuk
2 adet sivri biber
Sucuklu Ekmek Tanımı Yapılışı
Hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için materyalleri doğrayıp bir kabın içine alıyoruz.
Kaşar peynirini ek etmiyoruz.
Mayalanan hamuru 3 modüle ayırıyoruz.
Merdane yardımıyla açıyoruz, rulo biçiminde sarıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerini kapatıp 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurun ortasını bıçak yardımıyla kesiyoruz:
Evvel kaşar peyniri, sonra iç harcı ek ediyoruz.
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz, kahvaltılarda olağanüstü bir lezzet tavsiye ederim, afiyet olsun
Hamuru için;
1,5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
500 gram un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
1 yemek kaşığı kuru maya (Yarım paket yaş maya)
İç harcı için;
2 adet domates
1 kase kaşar peyniri
1 kase doğranmış sucuk
2 adet sivri biber
Sucuklu Ekmek Tanımı Yapılışı
Hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için materyalleri doğrayıp bir kabın içine alıyoruz.
Kaşar peynirini ek etmiyoruz.
Mayalanan hamuru 3 modüle ayırıyoruz.
Merdane yardımıyla açıyoruz, rulo biçiminde sarıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerini kapatıp 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurun ortasını bıçak yardımıyla kesiyoruz:
Evvel kaşar peyniri, sonra iç harcı ek ediyoruz.
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz, kahvaltılarda olağanüstü bir lezzet tavsiye ederim, afiyet olsun