Sucuklu Kaşarlı Simit

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sucuklu Kaşarlı Simit Tanımı İçin Materyaller
1 bardak ılık süt
3 kaşık sıvı yağ
Yarım paket kuru maya
1 kaşık şeker
Aldığı kadar un
İçi İçin;
Sucuk, kaşar yada ne varsa
Üzeri İçin;
Susam
1 kaşık pekmez

Sucuklu Kaşarlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ben iki kişilik yaptım 2 ser tane yedik siz gereçleri çoğaltıp daha fazla çıkarabilirsiniz.
Ilık sütün içine maya ve şekeri koyup biraz karıştırıyorum sonra yağ ve un ekleyip yoğuruyorum ele yapışmayan bir hamur olacak çok sert olmasın.
Üstünü örtüp sıcak bir köşeye alıp mayalandırıyoruz. O sırada tavada susamlarımı rengi değişince ye kadar kavurdum köşeye ayırdım. Bir geniş tabağa pekmezi alıp biraz su ile açtım dediğim üzere az ölçü yaptığım için her şeyi az az kullandım. Sucuk ve kaşarı doğradım.
Hamur mayalandı ve mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elimle uzun formda açtım ortasına sucuk ve kaşarı koydum. Hepsini yaptıktan sonra evvel pekmezli suya sonra susamlara buladım tepsiye dizip üstüne çizikler attım ve tekrar tepside mayalandırdım.
190 derecede yaklaşık 25 dk denetimli pişirdim siz fırınınızı nazaran süreyi daha uzatabilirsiniz afiyet olsun.
Sucuklu Kaşarlı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt