Sucuklu Menemen Tanımı İçin Gereçler
1 adet büyük soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
Sucuk
3 adet yumurta
Mozerella peyniri
Tereyağı
Tuz
Pul biber
Kekik
Sucuklu Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Biberleri de halka formunda doğrayarak hazırlıyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı ayçiçek yağında kavuruyoruz.
Üzerlerine biberi ve suyunu bırakmış doğranmış domatesleri döküp tavanın kapağını kapatıyoruz ve kendi buharında pişmesini sağlıyoruz.
Azıcık suyunu çeken domateslere küp küp doğranmış sucuğu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Öbür bir kapta yumurta tuz pul biber ve kekiği çırpıyoruz.
Sucuklarda biraz piştikten sonra yumurta karışımını döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmesini bekliyoruz.
Pişen menemen üzerine mozerallaları koyuyoruz ve kendi sıcağında eridikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Sucuklu Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
Sucuk
3 adet yumurta
Mozerella peyniri
Tereyağı
Tuz
Pul biber
Kekik
Sucuklu Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Biberleri de halka formunda doğrayarak hazırlıyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı ayçiçek yağında kavuruyoruz.
Üzerlerine biberi ve suyunu bırakmış doğranmış domatesleri döküp tavanın kapağını kapatıyoruz ve kendi buharında pişmesini sağlıyoruz.
Azıcık suyunu çeken domateslere küp küp doğranmış sucuğu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Öbür bir kapta yumurta tuz pul biber ve kekiği çırpıyoruz.
Sucuklarda biraz piştikten sonra yumurta karışımını döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmesini bekliyoruz.
Pişen menemen üzerine mozerallaları koyuyoruz ve kendi sıcağında eridikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Sucuklu Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı