Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 adet küçük uzunluk beyaz lahana
1 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk havuç
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
150 gram dana sucuk
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2,5 subardağı su

Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanayı küçük küçük doğrayalım yıkayalım süzgüye alalım. Patatesi, havucu soyalım, küçük küp doğrayalım.
Biberlerin çekirdeğini çıkarıp küçük doğrayalım, sucuğun dış zarını soyup, iri küp doğrayalım soğanı soyup, yemeklik doğrayalım.
Tencereye yağları koyalım soğanı koyup 2 dk kavuralım. Biberleri havucu patatesi ekleyip, karıştıralım, salçayı ek edelim tekrar karıştıralım.
Lahanayı ekleyelim tekrar karıştıralım tuzu baharatı serpelim 5 dk kısık ateşte bu biçimde pişirelim sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım 30 dk bu türlü pişirelim.
Öteki tarafta tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı koyalım sucukları hafif kızartalım yemeğe ekleyip karıştıralım 10 dk bu halde pişirelim ocağa kapatalım servis tabağına alalım afiyet olsun.
Not: Acı sevenler pulbiber ekleyip tüketebilir.
Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt