Sucuklu Patatesli Pastırmalı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
3 patates (Çok büyük olmamalı.)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
10-12 dilim sucuk
1 yemek kaşığı sıcak su
5-6 dilim pastırma
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı (İsteğe bağlı olarak tereyağı miktarı arttırılabilir.)
Üzerine
Tuz
Maydanoz
Sucuklu Patatesli Pastırmalı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce ince ve halka şeklinde doğranan patatesler, geniş bir kabın içinde zeytinyağı, tuz ve toz kırmızıbiberle karıştırılır.
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizilir.
Karıştırdığımız kabın içinde kalan zeytinyağı patateslerin üzerine gezdirilir.
200 derecede 20 dakika kadar pişirilir. (iki yüzünün de kıtır olması için patatesleri bir kere çevirdim. ).
Patateslerin pişmesine 10 dakika kala doğranan, tavaya alınan sucuklar, 1 yemek kaşığı sıcak suyla çok kurumayacak şekilde pişirilir.
Aynı tavayı kağıt havluyla temizledikten sonra pastırmalar tavaya alınır, yüksek ateşte bir iki kez çevrilir. (kurumamasına dikkat edilmeli. ).
Pişen sucuk ve pastırmanın soğumaması için bir fırın kabına alınır, üstü kapalı bir şekilde fırında bekletilir.
En son pişen patateslerin üzerine sucuk ve pastırmalar dizilir.
1 tatlı kaşığı tereyağında pişirdiğimiz (beyazları tam pişmiş, sarıları ekmek bandıracak şekilde) yumurtalar servis tabağına eklenir; tekrar bir miktar tuz ve doğradığımız maydanoz serpilir.
Ardından servis edilir.Afiyet olsun.
Sucuklu Patatesli Pastırmalı Yumurta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 patates (Çok büyük olmamalı.)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
10-12 dilim sucuk
1 yemek kaşığı sıcak su
5-6 dilim pastırma
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı (İsteğe bağlı olarak tereyağı miktarı arttırılabilir.)
Üzerine
Tuz
Maydanoz
Sucuklu Patatesli Pastırmalı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce ince ve halka şeklinde doğranan patatesler, geniş bir kabın içinde zeytinyağı, tuz ve toz kırmızıbiberle karıştırılır.
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizilir.
Karıştırdığımız kabın içinde kalan zeytinyağı patateslerin üzerine gezdirilir.
200 derecede 20 dakika kadar pişirilir. (iki yüzünün de kıtır olması için patatesleri bir kere çevirdim. ).
Patateslerin pişmesine 10 dakika kala doğranan, tavaya alınan sucuklar, 1 yemek kaşığı sıcak suyla çok kurumayacak şekilde pişirilir.
Aynı tavayı kağıt havluyla temizledikten sonra pastırmalar tavaya alınır, yüksek ateşte bir iki kez çevrilir. (kurumamasına dikkat edilmeli. ).
Pişen sucuk ve pastırmanın soğumaması için bir fırın kabına alınır, üstü kapalı bir şekilde fırında bekletilir.
En son pişen patateslerin üzerine sucuk ve pastırmalar dizilir.
1 tatlı kaşığı tereyağında pişirdiğimiz (beyazları tam pişmiş, sarıları ekmek bandıracak şekilde) yumurtalar servis tabağına eklenir; tekrar bir miktar tuz ve doğradığımız maydanoz serpilir.
Ardından servis edilir.Afiyet olsun.
Sucuklu Patatesli Pastırmalı Yumurta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı