Sucuklu Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
200 ml su bardağı ılık süt
200 ml su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un dikkatli kullanın
İç harcı için;
Yarım kangal sucuk
3 adet sivri biber
1 adet domates
50 gr kaşar peyniri
Üzeri için;
3 yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su
2 su bardağı kavrulmuş susam
Sucuklu Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz .
Önce ılık süt ve suyu ilave edip mayasını karıştırıyoruz.
10 -15 dk bekliyoruz daha sonra süt ve maya karışımı mayalanmış oluyor .
Üzerine sıvı yağ ,yumurta ,tereyağ ve tuz şeker ilave ediyoruz.
İyice karıştırarak unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcımızı hazırlıyoruz. Önce sucukları küp küp doğrayıp tavada hafif kızartıyoruz.
Üzerine biberlerini doğrayarak biraz kızartıp en son domatesini ilave ediyoruz.
Son alarak küp küp doğranmış kaşar peynirini de ilave ederek iç harcımızda hazır olmuş oluyor .
Çukur bir kaba susamı koyuyoruz ,başka çukur bir kaba pekmezi ve suyu ilave edip karıştırın .
Hamurumuz mayalanmış oluyor bu arada hamurdan mandalinadan biraz küçük bezeler yaparak arasına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
Daha sonra önce pekmezli suya bandırıp daha sonra susama batırarak pişirme tepsisine alıyoruz .
Simitlerimizi önceden 210 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 ila 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun
Sucuklu Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 ml su bardağı ılık süt
200 ml su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un dikkatli kullanın
İç harcı için;
Yarım kangal sucuk
3 adet sivri biber
1 adet domates
50 gr kaşar peyniri
Üzeri için;
3 yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su
2 su bardağı kavrulmuş susam
Sucuklu Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz .
Önce ılık süt ve suyu ilave edip mayasını karıştırıyoruz.
10 -15 dk bekliyoruz daha sonra süt ve maya karışımı mayalanmış oluyor .
Üzerine sıvı yağ ,yumurta ,tereyağ ve tuz şeker ilave ediyoruz.
İyice karıştırarak unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcımızı hazırlıyoruz. Önce sucukları küp küp doğrayıp tavada hafif kızartıyoruz.
Üzerine biberlerini doğrayarak biraz kızartıp en son domatesini ilave ediyoruz.
Son alarak küp küp doğranmış kaşar peynirini de ilave ederek iç harcımızda hazır olmuş oluyor .
Çukur bir kaba susamı koyuyoruz ,başka çukur bir kaba pekmezi ve suyu ilave edip karıştırın .
Hamurumuz mayalanmış oluyor bu arada hamurdan mandalinadan biraz küçük bezeler yaparak arasına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
Daha sonra önce pekmezli suya bandırıp daha sonra susama batırarak pişirme tepsisine alıyoruz .
Simitlerimizi önceden 210 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 ila 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun
Sucuklu Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı