SoruCevap
Yeni Üye
Suffle Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
100 gram tereyağ yada margarin
150 gram bitter- sütlü karışık çikolata
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 çimdik tuz
Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve çikolatayı benmari tarzı eritip karıştıralım.
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayıralım.
Ilınan çikolataya vanilin ve yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştıralım.
Beyazları da 1 çimdik tuz ve toz şekerle birlikte katı köpük olana kadar mikserle çırpalım.
Katılaşan beyazlara çikolatalı karışımı ekleyelim.
Üzerine kakao ve unu eleyerek bir spatula ile alttan üst yanlışsız karıştıralım.
Yağladığımız kaplara karışımı paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
100 gram tereyağ yada margarin
150 gram bitter- sütlü karışık çikolata
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 çimdik tuz
Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve çikolatayı benmari tarzı eritip karıştıralım.
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayıralım.
Ilınan çikolataya vanilin ve yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştıralım.
Beyazları da 1 çimdik tuz ve toz şekerle birlikte katı köpük olana kadar mikserle çırpalım.
Katılaşan beyazlara çikolatalı karışımı ekleyelim.
Üzerine kakao ve unu eleyerek bir spatula ile alttan üst yanlışsız karıştıralım.
Yağladığımız kaplara karışımı paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı