SoruCevap
Yeni Üye
Suffle Tanımı İçin Gereçler
100 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı yahut margarin
1 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı süt
Suffle Tanımı Yapılışı
Tereyağını ocakta tavada eritiyoruz.
Ocağı kapatıp yağın sıcağıyla üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak çikolatayı da eritiyoruz.
Öteki gereçleri bir kaba katıp çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
Üzerine tereyağıyla erittiğimiz çikolatayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Suffle kaplarının içini tereyağı ile yağlıyoruz.
Yaptığımız hamur harcını eşit ölçüde kaplara boşaltıyoruz.
Evvelden ısıttığımız 190° lik fırında pişiriyoruz. Akışkan olmasını istiyorsanız 8 dk, rafadan olmasını istiyorsanız 10 dak pişirmeniz kâfi olacaktır.
Pişmiş olan sufflelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Fırından fırına pişme mühleti değişebilir denetim ederek pişirin.Benim kaplarımın ölçüsü ile toplamda 4 tane çıkıyor.
100 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı yahut margarin
1 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı süt
Suffle Tanımı Yapılışı
Tereyağını ocakta tavada eritiyoruz.
Ocağı kapatıp yağın sıcağıyla üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak çikolatayı da eritiyoruz.
Öteki gereçleri bir kaba katıp çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
Üzerine tereyağıyla erittiğimiz çikolatayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Suffle kaplarının içini tereyağı ile yağlıyoruz.
Yaptığımız hamur harcını eşit ölçüde kaplara boşaltıyoruz.
Evvelden ısıttığımız 190° lik fırında pişiriyoruz. Akışkan olmasını istiyorsanız 8 dk, rafadan olmasını istiyorsanız 10 dak pişirmeniz kâfi olacaktır.
Pişmiş olan sufflelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Fırından fırına pişme mühleti değişebilir denetim ederek pişirin.Benim kaplarımın ölçüsü ile toplamda 4 tane çıkıyor.