Sufle (Bol Akışkan) Tarifi İçin Malzemeler
Sufle için;
4 adet yumurta
yarım su bardağı un
50 gram tereyağı ( 3.5 yemek kaşığı )
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı şeker
1 çimdik tuz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Sufle (Bol Akışkan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sufleye başlamadan fırını 220 dereceye ayarlayıp ısınmaya koyalım. Bir kabın içerisine yumurtalarımızı ve şekerimizi alıyoruz bembeyaz köpük köpük olana kadar mikser ile çırpıyoruz.
Daha sonra içerisine tuzumuzuda koyup, şeker tadı baskın olsun diye çırpmaya devam ediyoruz. Bu arada küçük sos tenceremize tereyağını alıp ocağa koyuyoruz.
Erimeye başladığında bitter çikolatayıda içine parça halinde kırıp hepsi eridikten sonra ocağın altını kapatıp, içerisine unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra yumurtalı harcımızın içerisine döküyoruz son olarak mikser ile tekrar bir çırpıyoruz. Sufle hamurumuz hazır. Isıya dayanıklı sufle kaplarımızı sıvı yağ ile yağlayıp hamurumuzu kaplara eşit şekilde döküyoruz.
Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz. Herkesin fırını farklı olur ama benim fırınımda 6 dakikada tam akışkan oldu. En fazla 7 dakika durdurun fazla durursa kek gibi olur.
Pişen suflelerimiz soğuduktan sonra üzerlerine arzu edilirse pudra şekeri döküp, servis edebiliriz. Afiyetler olsun–.
Sufle (Bol Akışkan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Sufle için;
4 adet yumurta
yarım su bardağı un
50 gram tereyağı ( 3.5 yemek kaşığı )
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı şeker
1 çimdik tuz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Sufle (Bol Akışkan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sufleye başlamadan fırını 220 dereceye ayarlayıp ısınmaya koyalım. Bir kabın içerisine yumurtalarımızı ve şekerimizi alıyoruz bembeyaz köpük köpük olana kadar mikser ile çırpıyoruz.
Daha sonra içerisine tuzumuzuda koyup, şeker tadı baskın olsun diye çırpmaya devam ediyoruz. Bu arada küçük sos tenceremize tereyağını alıp ocağa koyuyoruz.
Erimeye başladığında bitter çikolatayıda içine parça halinde kırıp hepsi eridikten sonra ocağın altını kapatıp, içerisine unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra yumurtalı harcımızın içerisine döküyoruz son olarak mikser ile tekrar bir çırpıyoruz. Sufle hamurumuz hazır. Isıya dayanıklı sufle kaplarımızı sıvı yağ ile yağlayıp hamurumuzu kaplara eşit şekilde döküyoruz.
Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz. Herkesin fırını farklı olur ama benim fırınımda 6 dakikada tam akışkan oldu. En fazla 7 dakika durdurun fazla durursa kek gibi olur.
Pişen suflelerimiz soğuduktan sonra üzerlerine arzu edilirse pudra şekeri döküp, servis edebiliriz. Afiyetler olsun–.
Sufle (Bol Akışkan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı