Sufle Tadında Enfes Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı dolu dolu un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Sosu İçin
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
1/2 (yarım) su bardağı yağ
50 gram bitter çikolata
Sufle Tadında Enfes Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları şeker ve vanilya şekeri ile güzelce beyazlaşıp, köpük köpük olana kadar çırpın. Akabinde yağı ve sütü ek edin. Kısaca tekrar çırpın.
Üzerine unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın. Kek hamuru pek cıvık bir hamur oluyor. Bu kademede asla un eklemeyin.
Yağlanmış fırın tepsisine döküp evvelden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sosun hazırlanışı uygun bir tencereye bütün materyalleri alıp bir taşım kaynatın. Fırından çıkan keki sıcakken dilimlere ayırın ve üzerinde delikler açın ki sosu uygunca içine çeksin.
Kekin üzerine sosun yarısını gezdirerek dökün. Kalan sosa 50 gram bitter çikolatayı ek edip eriyene kadar karıştırın.
Kekin üzerine tekrar gezdirerek dökün. Sıcakken yenildiğinde sufle üzere oluyor. Afiyet olsun.
Not: Bardak ölçüsü (200) Tepsi ölçüsü (25cm/ 40cm)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı dolu dolu un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Sosu İçin
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
1/2 (yarım) su bardağı yağ
50 gram bitter çikolata
Sufle Tadında Enfes Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları şeker ve vanilya şekeri ile güzelce beyazlaşıp, köpük köpük olana kadar çırpın. Akabinde yağı ve sütü ek edin. Kısaca tekrar çırpın.
Üzerine unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın. Kek hamuru pek cıvık bir hamur oluyor. Bu kademede asla un eklemeyin.
Yağlanmış fırın tepsisine döküp evvelden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sosun hazırlanışı uygun bir tencereye bütün materyalleri alıp bir taşım kaynatın. Fırından çıkan keki sıcakken dilimlere ayırın ve üzerinde delikler açın ki sosu uygunca içine çeksin.
Kekin üzerine sosun yarısını gezdirerek dökün. Kalan sosa 50 gram bitter çikolatayı ek edip eriyene kadar karıştırın.
Kekin üzerine tekrar gezdirerek dökün. Sıcakken yenildiğinde sufle üzere oluyor. Afiyet olsun.
Not: Bardak ölçüsü (200) Tepsi ölçüsü (25cm/ 40cm)