Sufle Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
60 gram bitter çikolata
60 gram sütlü çikolata
Sufle Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tereyağı, sütlü çikolata ve bitter çikolatayı eritelim.
Öteki bir kapta yumurta, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı materyaller karışıp özdeşene kadar mikserle yahut çırpma teli ile karıştıralım.
Tava da tereyağ ve çikolatalar eriyip birinci sıcağı çıktıktan sonra sıvı karışımın içine ek edelim ve 1-2 dk daha karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı sufle kaplarımıza bölüştürüp, evvelden ısıtılmış 180-200 derece de üzeri kabuk tutuna kadar pişirelim.
Fırından fırına pişme mühleti farklılık göstereceği için fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim benim suflelerim 7-8 dk da pişti.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
60 gram bitter çikolata
60 gram sütlü çikolata
Sufle Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tereyağı, sütlü çikolata ve bitter çikolatayı eritelim.
Öteki bir kapta yumurta, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı materyaller karışıp özdeşene kadar mikserle yahut çırpma teli ile karıştıralım.
Tava da tereyağ ve çikolatalar eriyip birinci sıcağı çıktıktan sonra sıvı karışımın içine ek edelim ve 1-2 dk daha karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı sufle kaplarımıza bölüştürüp, evvelden ısıtılmış 180-200 derece de üzeri kabuk tutuna kadar pişirelim.
Fırından fırına pişme mühleti farklılık göstereceği için fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim benim suflelerim 7-8 dk da pişti.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .