Son konular

Sultan Kebabı (Tavuklu)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler
300 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 kaşık sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yufka
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Muskat rendesi
Bir tutam tuz
Üzeri için:
1 kase kaşar peyniri rendesi

Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ben hafif mühürledim.
İnce doğranmış soğanları ekleyip soğanlar ölene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekliyoruz ve 1-2 dakika kavuruyoruz.
Küp küp doğranmış havuçları ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
Bezelyeleri ben 10 dk kadar suda haşladım haşlanan bezelyeyi ekleyip kavuruyoruz.
Ilık suda açtığımız salçayı ekleyip tuz ve karabiber ekliyoruz ve iç materyal pişene kadar pişiriyoruz.
1 yufkanın yarısını iki kat yapıp bir kase içerine koyuyoruz ve içini doldurup kenarlarını üstüne kapatıp kaseyi fırın kabına zıt çeviriyoruz.
Beşamel sosu hazırlayıp kebap üstüne döküyoruz ve en üstüne kaşar peyniri serpip fırına veriyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun
Not:Yemeği fırına verip biraz pişirdikten sonra üzerine kaşar eklenebilir.

Not 2:Beşamel sosu yaparken 1 er ölçü kullanın 1 kaşık un 1 kaşık yağ 1 bardak süt, ölçüyü buna nazaran artırınız. Ve beşamel de muskat rendesi çok hoş oluyor tavsiye ederim. Yalnız fazla rendelemeyin ziyanlı olabilir. Aktarlardan temin edebilirsiniz muskatı.

Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler İç materyalleri; 300 gram tavuk göğsü 100 gram garnitür 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet yufka Beşamel sos; 2 yemek kaşığı un 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 2 adet yufka 4 modül tavuk göğsü 2 adet havuç 4 adet patates (2 orta uzunluk 2 küçük boy) 2 adet orta uzunluk soğan 1 çay kaşığı sarımsak (1 diş sarımsak ) 4 büyük yemek kaşığı ayçiçek yağı Göz kararı damak tadınıza nazaran tuz, karabiber Kekik 1 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1 tavuğun göğüsü 1 adet kuru soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 yemek kaşığı salça Yarım su bardağı bezelye Sıvıyağ Krep için 1 adet yumurta 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Yeteri kadar un (yaklaşık 5-6 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 1 adet yufka Tavuklu iç harcı için; Yarım kemiksiz tavuk göğsü 1 kase garnitür (mısır, havuç, bezelye, patates ) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 büyük soğan 1 su bardağı sıcak su Karabiber, tuz ve kimyon İsterseniz biraz köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Krepli Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Materyaller Krep için; 1 su bardağı süt Yarım su bardağı su 2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ İç gereçleri; Yarım kg kuşbaşı doğranmış dana eti 1 su bardağı donmuş bezelye 3 adet sivri biber 3 diş sarımsak 2 adet soğan 2 adet patlıcan 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt