Son konular

Sultan Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

İçi için;
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet kıl biber
1 küçük kapya biber
250 gram küçük küçük doğranmış ve haşlanmış kuşbaşı et
1 kase minik doğranmış mantar
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 adet doğranmış domates
Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik(sevdiğiniz baharatlar)
1 tutam maydanoz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Öteki gereçler;
1 adet yufka
2 adet dilimlenip kızartılmış patlıcan
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya yağları alalım.
Soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dk kavuralım.
Biberleri de ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
Haşlanmış etleri ve mantarları da ekleyelim.
Mantarlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Domatesleri, baharatları ve maydanozu da ekleyip tavanın kapağını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip daima karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca olmuş demektir.
Tencere kapağı ile yufkadan yuvarlaklar çıkaralım.
Bir kaseye yufkayı koyup içine patlıcan dilimleri dizelim.
İç harçtan doldurup tekrar patlıcan dizelim.
Yufkayı kenarlarından kapatıp aksi çevirerek kaseden çıkaralım ve fırın kabına yerleştirelim.
Beşamel sosu yufkaların her yerine gelecek biçimde yayalım.
Üzerine kaşar peynir ve toz kırmızı biber serpiştirelim.
Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ❤.
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Krepli Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Materyaller Krep için; 1 su bardağı süt Yarım su bardağı su 2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ İç gereçleri; Yarım kg kuşbaşı doğranmış dana eti 1 su bardağı donmuş bezelye 3 adet sivri biber 3 diş sarımsak 2 adet soğan 2 adet patlıcan 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler İç harcı: 300 gram dana kuşbaşı 1 adet orta uzunluk soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 8-10 adet kültür mantarı 1 adet patlıcan 1 konserve garnitür Karabiber Tuz Kırmızı pul biber 2 adet yufka Beşamel sos için: 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka 2 paket kemiksiz tavuk göğsü 1 adet soğan 1 kavanoz garnitür 1 yemek kaşığı biber salçası 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytin yağ Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Beşamel sos için 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sultan Kebabı Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka İç harcı için ; 1 adet tavuk göğsü 3 adet havuç 1 adet soğan 1 adet domates 1 su bardağı bezelye Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Tuz Beşamel sosu için; 50 gram tereyağı 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 650 gram tavuk göğsü 1 kavanoz konserve garnitür 1 adet soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet yufka Sıvı yağ Kekik Pulbiber Karabiber Tuz Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un Üzeri için: Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt