Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
İçi için;
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet kıl biber
1 küçük kapya biber
250 gram küçük küçük doğranmış ve haşlanmış kuşbaşı et
1 kase minik doğranmış mantar
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 adet doğranmış domates
Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik(sevdiğiniz baharatlar)
1 tutam maydanoz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Öteki gereçler;
1 adet yufka
2 adet dilimlenip kızartılmış patlıcan
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya yağları alalım.
Soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dk kavuralım.
Biberleri de ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
Haşlanmış etleri ve mantarları da ekleyelim.
Mantarlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Domatesleri, baharatları ve maydanozu da ekleyip tavanın kapağını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip daima karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca olmuş demektir.
Tencere kapağı ile yufkadan yuvarlaklar çıkaralım.
Bir kaseye yufkayı koyup içine patlıcan dilimleri dizelim.
İç harçtan doldurup tekrar patlıcan dizelim.
Yufkayı kenarlarından kapatıp aksi çevirerek kaseden çıkaralım ve fırın kabına yerleştirelim.
Beşamel sosu yufkaların her yerine gelecek biçimde yayalım.
Üzerine kaşar peynir ve toz kırmızı biber serpiştirelim.
Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ❤.
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İçi için;
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet kıl biber
1 küçük kapya biber
250 gram küçük küçük doğranmış ve haşlanmış kuşbaşı et
1 kase minik doğranmış mantar
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 adet doğranmış domates
Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik(sevdiğiniz baharatlar)
1 tutam maydanoz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Öteki gereçler;
1 adet yufka
2 adet dilimlenip kızartılmış patlıcan
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya yağları alalım.
Soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dk kavuralım.
Biberleri de ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
Haşlanmış etleri ve mantarları da ekleyelim.
Mantarlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Domatesleri, baharatları ve maydanozu da ekleyip tavanın kapağını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip daima karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca olmuş demektir.
Tencere kapağı ile yufkadan yuvarlaklar çıkaralım.
Bir kaseye yufkayı koyup içine patlıcan dilimleri dizelim.
İç harçtan doldurup tekrar patlıcan dizelim.
Yufkayı kenarlarından kapatıp aksi çevirerek kaseden çıkaralım ve fırın kabına yerleştirelim.
Beşamel sosu yufkaların her yerine gelecek biçimde yayalım.
Üzerine kaşar peynir ve toz kırmızı biber serpiştirelim.
Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ❤.
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı