Son konular

Sultan Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
2 kesim tavuk göğsü
1 büyük uzunluk patates
1 büyük uzunluk havuç
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı salça (Biber ve domates salçası karışık)
Kaşar peyniri (Üste)
Beşamel Sos İçin
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları yıkayıp sotelik doğrayalım. Sıvı yağ koyduğumuz tencerede soteleyelim 20 dakika kadar pişirelim.
Öteki tarafta patates ve havucu küp küp doğrayıp kızartalım. Sonra tavuk olan tenceremize ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır.
1 yufkayı 4 e bölelim. Bir çorba kasesi içine çeyrek yufkayı koyalım, içine 2 kaşık harcı koyup kapatalım ve tepsiye karşıt çevirip koyalım.
Beşamel sos için yağda un kavrulur. Süt koyulur çabucak çırpılır. Tuz ve karabiberi ekleyelim. Bu sosu bir tavada hazırlayıp yufkaların üzerlerine sürelim.
Rendelenmiş kaşar da koyalım ve 180 derecede 20 dakika fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
 

Similar threads

  • Soru
Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet piliç ızgara 1 adet tavuk göğsü 2 adet patlıcan 1 su bardağı bezelye istek edilirse 1 orta uzunluk patates ve havuç 1 adet orta uzunluk kuru soğan 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Kızartmak için 1 bardak sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 650 gram tavuk göğsü 1 kavanoz konserve garnitür 1 adet soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet yufka Sıvı yağ Kekik Pulbiber Karabiber Tuz Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un Üzeri için: Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka 2 paket kemiksiz tavuk göğsü 1 adet soğan 1 kavanoz garnitür 1 yemek kaşığı biber salçası 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytin yağ Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Beşamel sos için 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 2 adet yufka Yarım kilo tavuk göğsü 1 kavanoz karışık hazır garnitür (Patates, havuç, bezelye) 1 adet orta uzunluk kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Tuz karabiber pulbiber Beşamel sos için 2,5 su bardak süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler İç harcı: 300 gram dana kuşbaşı 1 adet orta uzunluk soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 8-10 adet kültür mantarı 1 adet patlıcan 1 konserve garnitür Karabiber Tuz Kırmızı pul biber 2 adet yufka Beşamel sos için: 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt