Sultan Reşat Pilavı nasıl yapılır
Sultan Reşat Pilavı hazırlanışı
Sultan Reşat Pilavı malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinc
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu tableti
Yarım cay bardağı kabuksuz badem
2 corba kaşığı kuru uzum
80 gram tereyağı
14 limon suyu
1 corba kaşığı tuz
Koftesi icin:
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yarım cay kaşığı kimyon
1 adet kucuk soğan
3 adet orta boy domates
Kızartmak icin: Sıvıyağ
Sultan Reşat Pilavı yapımı:
On hazırlık olarak pirinci ayıklayıp, bir kaba alalım Uzerini ortecek kadar sıcak su ve tuz ilave edelim Limon suyunu da ekleyelim Soğuyana dek pirinci suda bekletelim Ardından pirinci birkac kez nişastası gidene dek yıkayalım Suyunu suzelim Tencereye tereyağı alıp, eritelim Bademleri ilave edip, 1 dakika kavuralım
1 Bademler hafifce pembeleştiğinde pirincleri tencereye aktaralım Karıştırmaya devam ederek, pirinclerin şeffaflaşmasını sağlayalım Tavuk suyu tabletini, 3 su bardağı sıcak suda eritip, kuru uzumlerle birlikte pirinclerin uzerine ekleyelim Tuzunu ayarlayalım Birkac kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım Pilavı suyu cekip uzeri goz goz olana dek pişirdim Tencereyi ateşten aldıktan sonra uzerine nemli bir bez ortelim Kapağını kapatıp, 1520 dakika demlendirelim
2 Kofte icin, kıymayı geniş biı kaba alalım Ekmek icini, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edelim Malzemeleı ozleşene dek yoğuralım Bilye iriliğinde kofteler hazırlayalım
3 Teflon tavaya sıvı yağı alalım Kofteleri kızartalım Domateslerin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayalım Tavaya aktaralım Tavayı sallayarak, domateslerin yumuşamasını sağlayalım 12 corba kaşığı su ilave edip, 5 dakika daha pişirelim Ateşten alalım Pilavı servis tabağına alalım Ortasını cukur şeklinde acalım Kofteleri pilavın ortasına yerleştirelim Domates sosu ile birlikte servis yapalım
Afiyet olsun
imagessultanresatpilavitarifiresimli5ad40a465a002
Sultan Reşat Pilavı hazırlanışı
Sultan Reşat Pilavı malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinc
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu tableti
Yarım cay bardağı kabuksuz badem
2 corba kaşığı kuru uzum
80 gram tereyağı
14 limon suyu
1 corba kaşığı tuz
Koftesi icin:
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yarım cay kaşığı kimyon
1 adet kucuk soğan
3 adet orta boy domates
Kızartmak icin: Sıvıyağ
Sultan Reşat Pilavı yapımı:
On hazırlık olarak pirinci ayıklayıp, bir kaba alalım Uzerini ortecek kadar sıcak su ve tuz ilave edelim Limon suyunu da ekleyelim Soğuyana dek pirinci suda bekletelim Ardından pirinci birkac kez nişastası gidene dek yıkayalım Suyunu suzelim Tencereye tereyağı alıp, eritelim Bademleri ilave edip, 1 dakika kavuralım
1 Bademler hafifce pembeleştiğinde pirincleri tencereye aktaralım Karıştırmaya devam ederek, pirinclerin şeffaflaşmasını sağlayalım Tavuk suyu tabletini, 3 su bardağı sıcak suda eritip, kuru uzumlerle birlikte pirinclerin uzerine ekleyelim Tuzunu ayarlayalım Birkac kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım Pilavı suyu cekip uzeri goz goz olana dek pişirdim Tencereyi ateşten aldıktan sonra uzerine nemli bir bez ortelim Kapağını kapatıp, 1520 dakika demlendirelim
2 Kofte icin, kıymayı geniş biı kaba alalım Ekmek icini, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edelim Malzemeleı ozleşene dek yoğuralım Bilye iriliğinde kofteler hazırlayalım
3 Teflon tavaya sıvı yağı alalım Kofteleri kızartalım Domateslerin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayalım Tavaya aktaralım Tavayı sallayarak, domateslerin yumuşamasını sağlayalım 12 corba kaşığı su ilave edip, 5 dakika daha pişirelim Ateşten alalım Pilavı servis tabağına alalım Ortasını cukur şeklinde acalım Kofteleri pilavın ortasına yerleştirelim Domates sosu ile birlikte servis yapalım
Afiyet olsun
imagessultanresatpilavitarifiresimli5ad40a465a002