Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
125 gram sanayağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un ( ele yapışmayan hamur olacak)
Dışı için;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı fındık
Şerbeti için;
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ve yuvarlak şekiller verelim.
Önce süte sonra haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Şerbeti içinse su ve şekeri kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
Fırından çıkardığımız tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim.
Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram sanayağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un ( ele yapışmayan hamur olacak)
Dışı için;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı fındık
Şerbeti için;
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ve yuvarlak şekiller verelim.
Önce süte sonra haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Şerbeti içinse su ve şekeri kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
Fırından çıkardığımız tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim.
Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı