Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
150 gram sana yağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı dövülmüş fındık (Olmasa da olur)
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un (Aldığı kadar)
Üzerine;
1 su bardağı süt
1 su bardağı mavi haş haş
Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sanağı, pudra şekeri yumurta bir kaba alıp çırpmaya başlayın.
Daha sonra irmik,fındık modüllerini kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın.
Son olarak vanilyayı ekleyin. Unu azar azar ek ederek yoğurmaya başlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
Ceviz büyüklüğündeki kurabiye hamurunu evvel süte, daha sonra haşhaş tohumlarına bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortalarında boşluklar olacak halde dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen ve hala sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekene kadar bekletin.
Tatlı, şerbeti çektikten sonra benmari adabı eritilmiş çikolatayı bütün tatlılarımızın üstüne paylaştırıp ortalarına birer fındık koyun.
Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram sana yağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı dövülmüş fındık (Olmasa da olur)
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un (Aldığı kadar)
Üzerine;
1 su bardağı süt
1 su bardağı mavi haş haş
Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sanağı, pudra şekeri yumurta bir kaba alıp çırpmaya başlayın.
Daha sonra irmik,fındık modüllerini kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın.
Son olarak vanilyayı ekleyin. Unu azar azar ek ederek yoğurmaya başlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
Ceviz büyüklüğündeki kurabiye hamurunu evvel süte, daha sonra haşhaş tohumlarına bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortalarında boşluklar olacak halde dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen ve hala sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekene kadar bekletin.
Tatlı, şerbeti çektikten sonra benmari adabı eritilmiş çikolatayı bütün tatlılarımızın üstüne paylaştırıp ortalarına birer fındık koyun.
Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı