Sultan Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin
2 kaşık şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
Yeteri kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
Mavi haşhaş
Süt
Fındık
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Limon
Sultan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca limon ek edip 10 dk kaynatıyoruz hazır olan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Uygun bir kaba materyalleri alıp ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.Unu azar azar ekleyelim.
Hamurdan minik kesimler koparıp yuvarlayıp evvel süte sonra haşhaşa bulayıp yuvarlak borcama koyuyoruz .
Küçük alın ki sonra irileşiyor, o yüzden küçük koparalım.
Üzerine fındık bastırıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz .
Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak döküyoruz ,1 gün dinlendirip afiyetle yiyoruz
Not: 25 adet çıktı bu ölçülerden.
125 gram margarin
2 kaşık şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
Yeteri kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
Mavi haşhaş
Süt
Fındık
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Limon
Sultan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca limon ek edip 10 dk kaynatıyoruz hazır olan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Uygun bir kaba materyalleri alıp ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.Unu azar azar ekleyelim.
Hamurdan minik kesimler koparıp yuvarlayıp evvel süte sonra haşhaşa bulayıp yuvarlak borcama koyuyoruz .
Küçük alın ki sonra irileşiyor, o yüzden küçük koparalım.
Üzerine fındık bastırıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz .
Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak döküyoruz ,1 gün dinlendirip afiyetle yiyoruz
Not: 25 adet çıktı bu ölçülerden.