Sultanalara Layık Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
100 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
1kase süt
1kase mavi haşhaş
Dövülmemiş iri ceviz
Sultanalara Layık Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti ölçülerine göre hazırlayıp ocağa alıyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edip 5dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz. Unu kendimiz ayarlıyoruz azar azar ilave ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur haline gelince yuvarlak şekil vererek bir kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra kase içerisindeki süte yuvarladığımız hamurları tek tek batırıp sonra mavi haşhaşa batırıyoruz. Ardından yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz ve üzerlerine cevizleri bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz üzeri kızarmalı. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
Tarif bir gece önce yapılırsa içinde irmik olduğundan şerbeti daha iyi çekecektir ve irmik yumuşayacaktır. Tavsiyem 1 gün önce yapılmasıdır.
Sultanalara Layık Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
100 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
1kase süt
1kase mavi haşhaş
Dövülmemiş iri ceviz
Sultanalara Layık Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti ölçülerine göre hazırlayıp ocağa alıyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edip 5dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz. Unu kendimiz ayarlıyoruz azar azar ilave ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur haline gelince yuvarlak şekil vererek bir kenarda bekletiyoruz.
Daha sonra kase içerisindeki süte yuvarladığımız hamurları tek tek batırıp sonra mavi haşhaşa batırıyoruz. Ardından yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz ve üzerlerine cevizleri bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz üzeri kızarmalı. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
Tarif bir gece önce yapılırsa içinde irmik olduğundan şerbeti daha iyi çekecektir ve irmik yumuşayacaktır. Tavsiyem 1 gün önce yapılmasıdır.
Sultanalara Layık Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı