Sultani Bezelye hazırlanışı
Sultani Bezelye malzemeleri:
500 gr sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım cay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 cay kasığı şeker
tuz
Sultani Bezelye yapımı:
Soğanları soyup yemeklik doğrayın (ama biraz ince olmasına ozen gosterin), sarımsakları ince ince kıyın Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun
Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 12 dakika daha kavurunBezelyelerin uclarını koparın ve bıcak yardımı ile kılcıklarını cıkartın ve tencereye ekleyin
2,5 3 su bardağı ılık su ekleyerek 1520 dk kapağı kapalı olarak pişirin Ilık yada soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
imagessultanibezelyetarifiresimli5ad40b7a110f6
Sultani Bezelye malzemeleri:
500 gr sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım cay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 cay kasığı şeker
tuz
Sultani Bezelye yapımı:
Soğanları soyup yemeklik doğrayın (ama biraz ince olmasına ozen gosterin), sarımsakları ince ince kıyın Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun
Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 12 dakika daha kavurunBezelyelerin uclarını koparın ve bıcak yardımı ile kılcıklarını cıkartın ve tencereye ekleyin
2,5 3 su bardağı ılık su ekleyerek 1520 dk kapağı kapalı olarak pişirin Ilık yada soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
imagessultanibezelyetarifiresimli5ad40b7a110f6