Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı İçin Materyaller
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Su
İçi için
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
3 dış sarımsak
Kırmızı biber
Pul biber
Reyhan
Tuz
Peynirli iç için
Köy peyniri
Maydanoz
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kıymayı tereyağı ile tavaya alıp kavuruyoruz ince doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Sonra orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. 20 dakika kadar dinlendiriyorum. Hamuru oklava yardımıyla ince bir halde açarak çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz soğuyan iç gerecini koyarak d formunda kapatıyoruz. Ben bir kısmını da peynirli yaptım o da hoş oluyor.
Kaynayan suda böreklerimizi haşlıyoruz. Haşlanan böbreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de tereyağı ile kırmızı biber ve nane yakarak gezdiriyoruz.
Peynirli yaptıklarıma yoğurt gezdirmiyorum yalnızca tereyağı ve biber gezdiriyorum denemenizi tavsiye ederim.
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Su
İçi için
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
3 dış sarımsak
Kırmızı biber
Pul biber
Reyhan
Tuz
Peynirli iç için
Köy peyniri
Maydanoz
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kıymayı tereyağı ile tavaya alıp kavuruyoruz ince doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Sonra orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. 20 dakika kadar dinlendiriyorum. Hamuru oklava yardımıyla ince bir halde açarak çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz soğuyan iç gerecini koyarak d formunda kapatıyoruz. Ben bir kısmını da peynirli yaptım o da hoş oluyor.
Kaynayan suda böreklerimizi haşlıyoruz. Haşlanan böbreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de tereyağı ile kırmızı biber ve nane yakarak gezdiriyoruz.
Peynirli yaptıklarıma yoğurt gezdirmiyorum yalnızca tereyağı ve biber gezdiriyorum denemenizi tavsiye ederim.
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı