Sulu Börek (Mantı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
2 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (yavaş yavaş eklenecek)
İçi için;
250 gram kıyma
1 tane küçük kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru reyhan (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı pulbiber
Pişirmek için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Kaynamış su
1 çay kaşığı tuz
Sulu Börek (Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun malzemelerini karıştırıp sert bir hamur elde edelim.
Hamur dinlenirken iç malzemelerden soğanı kesip pembeleşinceye kadar pişirelim.
Ardından kıyma ve baharatları ekleyip iyice pişirelim.
Hamuru bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde tek tek açalım.
Açtığımız hamuru çay bardağı ile yuvarlak olarak kesip iç malzemesini azar azar koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
Üzerini unlayıp düz bir tepsiye dizelim.
Ara ara üzerine un serpelimki hamurlar birbirine yapışmasın.
Yapmış olduğumuz mantıları pişirmeye geçelim.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp üzerine salçayı ekleyip kavuralım ve üzerine kaynamış suyu ve tuzu ekleyelim.
Kaynayan suyun içine yaptığımız mantıları atalım ve 2 3 dk. Pişmelerini bekleyelim.
Mantılar suyun üstüne kalktı mı pişmiş demektir. (çok pişmesin yoksa hamur olur )
Tabaklara mantıları kevgir ile bölelim üzerine salçalı sudan biraz ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Sulu Börek (Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için ;
2 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (yavaş yavaş eklenecek)
İçi için;
250 gram kıyma
1 tane küçük kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru reyhan (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı pulbiber
Pişirmek için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Kaynamış su
1 çay kaşığı tuz
Sulu Börek (Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun malzemelerini karıştırıp sert bir hamur elde edelim.
Hamur dinlenirken iç malzemelerden soğanı kesip pembeleşinceye kadar pişirelim.
Ardından kıyma ve baharatları ekleyip iyice pişirelim.
Hamuru bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde tek tek açalım.
Açtığımız hamuru çay bardağı ile yuvarlak olarak kesip iç malzemesini azar azar koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
Üzerini unlayıp düz bir tepsiye dizelim.
Ara ara üzerine un serpelimki hamurlar birbirine yapışmasın.
Yapmış olduğumuz mantıları pişirmeye geçelim.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp üzerine salçayı ekleyip kavuralım ve üzerine kaynamış suyu ve tuzu ekleyelim.
Kaynayan suyun içine yaptığımız mantıları atalım ve 2 3 dk. Pişmelerini bekleyelim.
Mantılar suyun üstüne kalktı mı pişmiş demektir. (çok pişmesin yoksa hamur olur )
Tabaklara mantıları kevgir ile bölelim üzerine salçalı sudan biraz ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Sulu Börek (Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı