Son konular

Sulu Börek (Mantı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sulu Börek (Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;
2 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (yavaş yavaş eklenecek)
İçi için;
250 gram kıyma
1 tane küçük kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru reyhan (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı pulbiber
Pişirmek için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Kaynamış su
1 çay kaşığı tuz

Sulu Börek (Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun malzemelerini karıştırıp sert bir hamur elde edelim.
Hamur dinlenirken iç malzemelerden soğanı kesip pembeleşinceye kadar pişirelim.
Ardından kıyma ve baharatları ekleyip iyice pişirelim.
Hamuru bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde tek tek açalım.
Açtığımız hamuru çay bardağı ile yuvarlak olarak kesip iç malzemesini azar azar koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
Üzerini unlayıp düz bir tepsiye dizelim.
Ara ara üzerine un serpelimki hamurlar birbirine yapışmasın.
Yapmış olduğumuz mantıları pişirmeye geçelim.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp üzerine salçayı ekleyip kavuralım ve üzerine kaynamış suyu ve tuzu ekleyelim.
Kaynayan suyun içine yaptığımız mantıları atalım ve 2 3 dk. Pişmelerini bekleyelim.
Mantılar suyun üstüne kalktı mı pişmiş demektir. (çok pişmesin yoksa hamur olur )
Tabaklara mantıları kevgir ile bölelim üzerine salçalı sudan biraz ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Sulu Börek (Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamur için : 1 kg un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su (1-2 bardak) İç harcı için : 250-300 gram kıyma Az bir ölçüde karabiber Az bir ölçüde kimyon 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz Sos için : 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salça Kuru nane Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi; 100 gram kıyma 1 tutam maydanoz 1 orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon ,kırmızı toz biber Üzeri için; 2 su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak Sosu için; 3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Muska Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 3 su bardağı un 1.5 su bardağı su(kontrollü dökelim una nazaran değişiklik olabilir katı olmasın) Tuz İç harcı için; 200 gram kıyma 1 adet küçük soğan 2-3 kol maydanoz (ben kullanmadım.olsa hoş olur) Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Üçgen Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı su (250 ml ) 2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı un İçi için: 100-150 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz (silme) 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt, tereyağ, kırmızı toz biber, kuru nane ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patatesli Çiçek Mantı Tarifi İçin Malzemeler 3-4 bardak un (200 ml) 1 adet yumurta Su Tuz İç harcı için; 2-3 adet patates orta boyda 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz ve pul biber Sosu için; 2 dolu yemek kaşığı salça 4-5 kaşık sıvı yağ Su Üzeri için; Sarımsaklı yoğurt Patatesli Çiçek Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt