Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı ince bulgur
Köfteleri yuvarlamak için;
1 yemek kaşığı un
Yemek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı biber salça
1 adet büyük uzunluk patates
2 adet havuç
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Limon
Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Kıyma karıştırma kabına konulur ,üzerine soğan ve sarımsaklar rendelenir.
Baharat ve bulgur eklenir 2-3 dakika yoğrulur.
Minik minik yuvarlanır salata tabağına un serpilir köfteler içine atılır yuvarlanır.
Tencereye tereyağ eklenir eridikten sonra salçalar eklenir kavrulur.
Minik biçimde havuçlar doğranıp eklenir biraz kavrulur.
1 litre sıcak su eklenir 7-8 dk pişmeye bırakılır.
1 litre sıcak su daha eklenir su büsbütün kaynayınca haşlanmış nohut, tuz, küçük doğranmış patates ve köfteler ek edilir 15-20 dakika kısık ateşte yemek pişmeye bırakılır.
Limon sıkılarak servis edilir.
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı ince bulgur
Köfteleri yuvarlamak için;
1 yemek kaşığı un
Yemek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı biber salça
1 adet büyük uzunluk patates
2 adet havuç
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Limon
Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Kıyma karıştırma kabına konulur ,üzerine soğan ve sarımsaklar rendelenir.
Baharat ve bulgur eklenir 2-3 dakika yoğrulur.
Minik minik yuvarlanır salata tabağına un serpilir köfteler içine atılır yuvarlanır.
Tencereye tereyağ eklenir eridikten sonra salçalar eklenir kavrulur.
Minik biçimde havuçlar doğranıp eklenir biraz kavrulur.
1 litre sıcak su eklenir 7-8 dk pişmeye bırakılır.
1 litre sıcak su daha eklenir su büsbütün kaynayınca haşlanmış nohut, tuz, küçük doğranmış patates ve köfteler ek edilir 15-20 dakika kısık ateşte yemek pişmeye bırakılır.
Limon sıkılarak servis edilir.