Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
250 gram kıyma
Yarım su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz (Kontrollü atın)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 orta uzunluk soğan (Rendelenmiş)
Suyu için
Salça
Sıvıyağ
Nane
Sıcak su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı, ince bulguru, yumurtayı, baharatları, soğanı ve tuzu bir kaba al yaklaşık yarım saat güzelce yoğur.
Bulgurlar yumuşayınca elini suya batırarak köfteleri küçük küçük bir yuvarla.
Pişirmesi.Tencereye sıvı yağ koy. Kızdır.
Üzerine salça ekle güzelce kavur.
Sonra kuru naneyi ekle 1 dakika karıştır.
Üzerine köfteye yetecek kadar sıcak su ekle. 2 çay kaşığı tuz at.
Kaynayınca köfteleri at.
5 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişir.Afiyet olsun.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram kıyma
Yarım su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz (Kontrollü atın)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 orta uzunluk soğan (Rendelenmiş)
Suyu için
Salça
Sıvıyağ
Nane
Sıcak su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı, ince bulguru, yumurtayı, baharatları, soğanı ve tuzu bir kaba al yaklaşık yarım saat güzelce yoğur.
Bulgurlar yumuşayınca elini suya batırarak köfteleri küçük küçük bir yuvarla.
Pişirmesi.Tencereye sıvı yağ koy. Kızdır.
Üzerine salça ekle güzelce kavur.
Sonra kuru naneyi ekle 1 dakika karıştır.
Üzerine köfteye yetecek kadar sıcak su ekle. 2 çay kaşığı tuz at.
Kaynayınca köfteleri at.
5 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişir.Afiyet olsun.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı