Sündükçe Sünen Kuymak Tanımı İçin Materyaller
2.5 yemek kaşığı tereyağ
2.5 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 kase dolusu kolot peyniri
Sündükçe Sünen Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz.
Üzerine mısır unu ekleyip kavuruyoruz.
Rengi çok dönmeden yarım su bardağı suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Biraz suyunu çekince geri kalan suyuda ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine doğranmış kolot peynirini ekleyip karıştırmadan içine gömüyoruz.
1-2 dakika içinde eriyen peynirimizi karıştırabiliriz.
Kolot peyniri kullanıyorum ben ancak siz istediğiniz sünen peyniri kullanabilirsiniz. Bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Sündükçe Sünen Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 yemek kaşığı tereyağ
2.5 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 kase dolusu kolot peyniri
Sündükçe Sünen Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz.
Üzerine mısır unu ekleyip kavuruyoruz.
Rengi çok dönmeden yarım su bardağı suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Biraz suyunu çekince geri kalan suyuda ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine doğranmış kolot peynirini ekleyip karıştırmadan içine gömüyoruz.
1-2 dakika içinde eriyen peynirimizi karıştırabiliriz.
Kolot peyniri kullanıyorum ben ancak siz istediğiniz sünen peyniri kullanabilirsiniz. Bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Sündükçe Sünen Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı