Sunumlarınıza Eşlik Edecek Leopar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta (Buğday yada mısır olabilir )
1 paket vanilya (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kakao ( 1 tatlı kaşığı+1 yemek kaşığı )
2. 5-3 su bardağı kadar un (Kontrollü eklemeniz iyi olacaktır)
Sunumlarınıza Eşlik Edecek Leopar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarin yumurta ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz.
Ardından nişastayı ekliyoruz.
Nişastayı da yedirdikten sonra sıvı yağ un kabartma tozu ve vanilyayı da karışımımıza dahil ederek iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz artık hazır.
Ardından hamurumuzu 3 bezeye ayırmamız gerekiyor fakat, sade hamur daha fazla kalacak şekilde.
Birinci ayırdığımız hamur en fazla sonraki biraz daha az sonraki biraz daha az olmalı.
Sade hamurumuzu bir kenara alıyoruz orta ölçüde ayırdığımız hamura 1 tatlı kaşığı, en az olan hamura da 1 yemek kaşığı kakao ekliyoruz.
Orta ölçüde ki hamurumuzu merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz aynı şekilde küçük hamurumuzu da açıyoruz ölçüsüne dikkat edelim orta ölçüde ki hamurun içinde kalmalı boyutunu geçmemeli.
Üst üste koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve küçük parçalar şeklinde kesiyoruz.
Büyük hamurumuzu yuvarlak açıyoruz ve leopar desenlerimizi sade hamurumuzun üzerine yerleştirip kalıp yada çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesiyoruz.
180 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Sunumlarınıza Eşlik Edecek Leopar Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta (Buğday yada mısır olabilir )
1 paket vanilya (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kakao ( 1 tatlı kaşığı+1 yemek kaşığı )
2. 5-3 su bardağı kadar un (Kontrollü eklemeniz iyi olacaktır)
Sunumlarınıza Eşlik Edecek Leopar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarin yumurta ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz.
Ardından nişastayı ekliyoruz.
Nişastayı da yedirdikten sonra sıvı yağ un kabartma tozu ve vanilyayı da karışımımıza dahil ederek iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz artık hazır.
Ardından hamurumuzu 3 bezeye ayırmamız gerekiyor fakat, sade hamur daha fazla kalacak şekilde.
Birinci ayırdığımız hamur en fazla sonraki biraz daha az sonraki biraz daha az olmalı.
Sade hamurumuzu bir kenara alıyoruz orta ölçüde ayırdığımız hamura 1 tatlı kaşığı, en az olan hamura da 1 yemek kaşığı kakao ekliyoruz.
Orta ölçüde ki hamurumuzu merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz aynı şekilde küçük hamurumuzu da açıyoruz ölçüsüne dikkat edelim orta ölçüde ki hamurun içinde kalmalı boyutunu geçmemeli.
Üst üste koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve küçük parçalar şeklinde kesiyoruz.
Büyük hamurumuzu yuvarlak açıyoruz ve leopar desenlerimizi sade hamurumuzun üzerine yerleştirip kalıp yada çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesiyoruz.
180 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Sunumlarınıza Eşlik Edecek Leopar Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı