Sunumuyla Göz Dolduran Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 sise sade maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5/5.5 su bardağı un
İç harcı için ;
Lor
Maydanoz
Baharatlar
Üzeri için ;
Yumurta sarisi
Sunumuyla Göz Dolduran Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp,, karıştırıp maya aktifleşmesi için için 5-10 dakika bekletelim.
Ardından, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu alıp, tekrar bir karıştıralım ve artık ununu bir anda boca etmeden yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru mayalanmaya bırakalım.
Hamur iyice iki katına çıkıp iyice mayalanınca nazik bir şekilde havasını alıp ün serptiğimiz tezgaha alalım.
Bu hamurla iki kelepçeli kalıpta poğaça çıkarabilirsiniz.
Hamuru 8-10 bezeye bölüp merdaneyle açalım.
Hamurun yarısından yukarısına rulet yardımıyla şeritle keselim.
Kesmediğimiz kısma iç harcını koyup, saralım ve kalıbımıza yerleştirelim.
Bu şekilde tüm hamuru bitirip, 15-20 dakika tepsi mayasında bekletip, 180 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Sunumuyla Göz Dolduran Sodalı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 sise sade maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5/5.5 su bardağı un
İç harcı için ;
Lor
Maydanoz
Baharatlar
Üzeri için ;
Yumurta sarisi
Sunumuyla Göz Dolduran Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp,, karıştırıp maya aktifleşmesi için için 5-10 dakika bekletelim.
Ardından, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu alıp, tekrar bir karıştıralım ve artık ununu bir anda boca etmeden yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru mayalanmaya bırakalım.
Hamur iyice iki katına çıkıp iyice mayalanınca nazik bir şekilde havasını alıp ün serptiğimiz tezgaha alalım.
Bu hamurla iki kelepçeli kalıpta poğaça çıkarabilirsiniz.
Hamuru 8-10 bezeye bölüp merdaneyle açalım.
Hamurun yarısından yukarısına rulet yardımıyla şeritle keselim.
Kesmediğimiz kısma iç harcını koyup, saralım ve kalıbımıza yerleştirelim.
Bu şekilde tüm hamuru bitirip, 15-20 dakika tepsi mayasında bekletip, 180 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Sunumuyla Göz Dolduran Sodalı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı