Supangle Soslu Muhallebi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Supangle Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
125 gr tereyağ
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Pişince ocağı kapatıp içine 1 paket vanilya
Supangle için;
3 su bardağı süt
Yarım kutu krema
1 çay bardağı şeker
2 dolu kaşık nişasta
3 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı kakao
Pişirip ocağı kapatalım içine
1 yemek kaşığı tereyağ
1 pk vanilya
100 gr bitter çikolata

Supangle Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı koyalım üzerine unu ekleyip biraz kavuralım.
Sonra üzerine sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.
Şekerini ilave edelim kıvamı olunca altını kapatıp vanilya ekleyelim .
İyice çırpıp akışkan bir kıvam olunca ister cuplara ister sunum için başka kaplarda kullanabiliriz, kullanacağımız kabı önce ıslatalım, sonra pişirdiğimiz muhallebiyi dökelim kenara alalım iyice soğusun.
Supangle için; Sütü ve diğer malzemeleri önce karıştıralım .
Sonra karıştırarak pişirelim.
Sonra ocağı kapatıp içine tereyağ, vanilya ve çikolatayı ekleyip iyice tel yardımı ile karıştıralım güzel akışkan bir kıvam olmalı.
Bu şekilde arada karıştırarak soğutalım kabuklaşmasını önleyelim .
Soğuyunca artık muhallebiyle birleştirelim buzdolabına kaldıralım.
Servis yaparken üzerine kakao serpelim.
Afiyet olsun.

Supangle Soslu Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt