Supangle Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 çay bardağı şeker (90 g)
1 çay bardağı un (50 g)
3 yemek kaşığı kakao
100g (milka) bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
100 ml soğuk su
Üzerine:
Beyaz çikolata rendesi
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, şeker, un ve kakao bir tencereye koyun ve çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde sürekli karıştırarak göz göz olana kadar kaynatın.
Ardından tencereyi ocaktan alın ve 100 gram bitter çikolata ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Pürüzsüz hale gelince 100 ml soğuk suyu ilave edip tekrar karıştırın.
Sıcak çikolatalı pudingi bardaklara veya kaselere doldurun.
Tamamen soğumasını bekleyin.
Oda sıcaklığına gelen tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabına kaldırın.
Supangleyi soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!.
Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 çay bardağı şeker (90 g)
1 çay bardağı un (50 g)
3 yemek kaşığı kakao
100g (milka) bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
100 ml soğuk su
Üzerine:
Beyaz çikolata rendesi
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, şeker, un ve kakao bir tencereye koyun ve çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde sürekli karıştırarak göz göz olana kadar kaynatın.
Ardından tencereyi ocaktan alın ve 100 gram bitter çikolata ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Pürüzsüz hale gelince 100 ml soğuk suyu ilave edip tekrar karıştırın.
Sıcak çikolatalı pudingi bardaklara veya kaselere doldurun.
Tamamen soğumasını bekleyin.
Oda sıcaklığına gelen tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabına kaldırın.
Supangleyi soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!.
Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı