Supangle Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı süt
1 paket sıvı krema
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı dark kakao
Yarım su bardağı şeker (Arttırabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
100 gram çikolata (80 gram bitter+20 gram sütlü kullandım)sadece bitterde ekleyebilirsiniz
Yarım su bardağı buzlu soğuk su
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru malzemeleri tencereye alalım iyice bir karıştıralım.
Şekeri ve sütü ekleyelim sıvı kremayıda ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
Bir iki göz fokurdayınca ocaktan alalım içerisine çikolata tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım kenara alıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Daha sonra içerisine yarım su bardağı buzlu soğuk suyu ekleyip, mikserle çırpalım ve kuplara pay edelim.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Ben üzeri için krem şanti çilek çikolata ve yeşil fıstık kullandım Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı süt
1 paket sıvı krema
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı dark kakao
Yarım su bardağı şeker (Arttırabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
100 gram çikolata (80 gram bitter+20 gram sütlü kullandım)sadece bitterde ekleyebilirsiniz
Yarım su bardağı buzlu soğuk su
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru malzemeleri tencereye alalım iyice bir karıştıralım.
Şekeri ve sütü ekleyelim sıvı kremayıda ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
Bir iki göz fokurdayınca ocaktan alalım içerisine çikolata tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım kenara alıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Daha sonra içerisine yarım su bardağı buzlu soğuk suyu ekleyip, mikserle çırpalım ve kuplara pay edelim.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Ben üzeri için krem şanti çilek çikolata ve yeşil fıstık kullandım Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı