Supangle Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı dark kakao
80 gram (1 paket) bitter çikolata
1 su bardağı buz dolu su
Altına:
Kakaolu kek
Supangle Tanımı Yapılışı
Öncelikle sütü tencereye alalım.
Şeker, un ,nişasta ve kakaoyuda ekleyerek karıştırıp orta ateşte ki ocağa alalım.
Kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya yakın yumurtaları teker teker ekleyelim.
Ocakta kıvam alana kadar bir yandan karıştıralım bir yandan pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan almadan tereyağ ve çikolatayı da ekleyelim.
Ocaktan alalım, ılıyınca buzlu suyu ekleyelim. Supangle kıvamını alana kadar hiç bırakmadan daima çırpalım.
Ve en sonunda kaselerin her birine küçük bir dilim kek koyalım sonra supangleyi paylaştırarak servis edelim.
~`bon appetit.
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı dark kakao
80 gram (1 paket) bitter çikolata
1 su bardağı buz dolu su
Altına:
Kakaolu kek
Supangle Tanımı Yapılışı
Öncelikle sütü tencereye alalım.
Şeker, un ,nişasta ve kakaoyuda ekleyerek karıştırıp orta ateşte ki ocağa alalım.
Kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya yakın yumurtaları teker teker ekleyelim.
Ocakta kıvam alana kadar bir yandan karıştıralım bir yandan pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan almadan tereyağ ve çikolatayı da ekleyelim.
Ocaktan alalım, ılıyınca buzlu suyu ekleyelim. Supangle kıvamını alana kadar hiç bırakmadan daima çırpalım.
Ve en sonunda kaselerin her birine küçük bir dilim kek koyalım sonra supangleyi paylaştırarak servis edelim.
~`bon appetit.