Supangle Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1 su bardağından bir parmak eksik un (80 gr)
2 yemek kaşığı buğday nişastası (30 gr)
3 yemek kaşığı kakao (30 gr)
2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı buz üzere su (200 ml)
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Supangle Tanımı Yapılışı
Birinci olarak 1 su bardağı suyu buzdolabında soğutun.
İçine buz ekleyerekten soğuk su elde edebilirsiniz.
Supangleye kıvamı veren buz üzere soğuk su oluyor.
Akabinde tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakao ekleyip topak kalmayacak biçimde düzgünce çırpın.
Ocağa alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırarak pişirin.
Göz göz olmaya başladığında ocağı kısın tereyağı ve çikolatayı ekleyin eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
Soğuması için bekleyin bu süreçte üstü kabuk bağlamaması için ortada bir karıştırın.
1 su bardağı buz üzere suyu azar azar ekleyin ve uygunca özleşmesi için blenderdan geçirin.
Düzgünce karışan supangleyi kaselere paylaştırın.
Oda ısısına gelince kıvam alması için buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Afiyetle.
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1 su bardağından bir parmak eksik un (80 gr)
2 yemek kaşığı buğday nişastası (30 gr)
3 yemek kaşığı kakao (30 gr)
2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı buz üzere su (200 ml)
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Supangle Tanımı Yapılışı
Birinci olarak 1 su bardağı suyu buzdolabında soğutun.
İçine buz ekleyerekten soğuk su elde edebilirsiniz.
Supangleye kıvamı veren buz üzere soğuk su oluyor.
Akabinde tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakao ekleyip topak kalmayacak biçimde düzgünce çırpın.
Ocağa alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırarak pişirin.
Göz göz olmaya başladığında ocağı kısın tereyağı ve çikolatayı ekleyin eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
Soğuması için bekleyin bu süreçte üstü kabuk bağlamaması için ortada bir karıştırın.
1 su bardağı buz üzere suyu azar azar ekleyin ve uygunca özleşmesi için blenderdan geçirin.
Düzgünce karışan supangleyi kaselere paylaştırın.
Oda ısısına gelince kıvam alması için buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Afiyetle.