Supangleli Tavuk Göğsü (Yapmayan Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
Yarım paket margarin veya 125 grm tereyağı
1 su bardağı un (200 ml)
1 su bardağı şeker (200 ml)
1 paket vanilya
Supangle için
2.5 su bardağı süt
1.5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı şeker
40 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su
Supangleli Tavuk Göğsü (Yapmayan Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü için yağı eritip unu koyun. 5 dk kadar kavurun süt ve şekeri dökün çırpıcıyla karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra vanilyayı koyup tekrar çırpın. Islattığınız borcama dökün. (nemli olması yeterli.
Supangle için su ve çikolata haricindeki malzemeleri bir tencereye koyup ocağa alın pişince çikolatayı ekleyip eritin.
Soğuk suyu ekleyip iyice çırptıktan sonra tavuk göğsünün üzerine döküp yayın.
Sıcağı gittikten sonra kakao serpin. Bu işlemi mutlaka süzgeç tarzı birşeyle yapmalısınız.
Süsleyin dolapta en az 3 saat bekletin. 1 saat beklese de olur fakat ne kadar beklerse o kadar güzel oluyor. Mutlaka deneyin
Supangleli Tavuk Göğsü (Yapmayan Kalmasın) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
Yarım paket margarin veya 125 grm tereyağı
1 su bardağı un (200 ml)
1 su bardağı şeker (200 ml)
1 paket vanilya
Supangle için
2.5 su bardağı süt
1.5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı şeker
40 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su
Supangleli Tavuk Göğsü (Yapmayan Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü için yağı eritip unu koyun. 5 dk kadar kavurun süt ve şekeri dökün çırpıcıyla karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra vanilyayı koyup tekrar çırpın. Islattığınız borcama dökün. (nemli olması yeterli.
Supangle için su ve çikolata haricindeki malzemeleri bir tencereye koyup ocağa alın pişince çikolatayı ekleyip eritin.
Soğuk suyu ekleyip iyice çırptıktan sonra tavuk göğsünün üzerine döküp yayın.
Sıcağı gittikten sonra kakao serpin. Bu işlemi mutlaka süzgeç tarzı birşeyle yapmalısınız.
Süsleyin dolapta en az 3 saat bekletin. 1 saat beklese de olur fakat ne kadar beklerse o kadar güzel oluyor. Mutlaka deneyin
Supangleli Tavuk Göğsü (Yapmayan Kalmasın) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı