Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Materyaller
Tavuk göğsü için;
500 ml süt
65 gram tereyağ yahut margarin
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Supangle için;
500 ml süt
Yarım su bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
60 gram sütlü çikolata (Bitter de olabilir ben sevmediğim için sütlü kullandım)
Yarım su bardağı soğuk su
Üzeri için;
Kakao
Çikolata kesimleri
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuk göğsü için tereyağı tencerede eritilir. Un eklenir ve hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.
Süratlice karıştırarak süt eklenir. Unun topaklanmaması için güzelce çırpılır.
Şeker de eklenerek çırpılarak pişirilir.
Kaynayıp göz göz olunca altı kapatılıp vanilya eklenir.
Kupların yarısına kadar paylaştırılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyup üzeri kabuk bağlayınca supangle yapılır.
Çikolata ve soğuk su hariç tüm gereç bir tencereye alınıp çırpılarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca çikolata eklenip, eriyene kadar karıştırılır ve altı kapatılır.
Soğuk su da eklenip, güzelce çırpılır ve kuplara paylaştırılır.
Supangle de soğuyup üzeri kabuk bağlayınca kakao serpilip çikolata ile süslenir. Afiyet olsun İnstagram: tariflerim_ve_sunumlarim.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü için;
500 ml süt
65 gram tereyağ yahut margarin
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Supangle için;
500 ml süt
Yarım su bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
60 gram sütlü çikolata (Bitter de olabilir ben sevmediğim için sütlü kullandım)
Yarım su bardağı soğuk su
Üzeri için;
Kakao
Çikolata kesimleri
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuk göğsü için tereyağı tencerede eritilir. Un eklenir ve hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.
Süratlice karıştırarak süt eklenir. Unun topaklanmaması için güzelce çırpılır.
Şeker de eklenerek çırpılarak pişirilir.
Kaynayıp göz göz olunca altı kapatılıp vanilya eklenir.
Kupların yarısına kadar paylaştırılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyup üzeri kabuk bağlayınca supangle yapılır.
Çikolata ve soğuk su hariç tüm gereç bir tencereye alınıp çırpılarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca çikolata eklenip, eriyene kadar karıştırılır ve altı kapatılır.
Soğuk su da eklenip, güzelce çırpılır ve kuplara paylaştırılır.
Supangle de soğuyup üzeri kabuk bağlayınca kakao serpilip çikolata ile süslenir. Afiyet olsun İnstagram: tariflerim_ve_sunumlarim.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı