Supangleli Tavuk Göğsü

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle için;
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü için; tereyağını ocakta eritin.
Üzerine unu ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine süt ve şekeri ekleyin.
Göz göz olup, katılaşınca ocaktan alın, mikser ile çırpın.
Sudan geçirilmiş borcama doldurun, dolapta bekletin.
Supanglesi için; süt, un, nişasta, yumurta, toz şeker, kakaoyu tencereye alın. Topaklanmaması için bir miktar çırpın.
Tencereyi ocağa alın katılaşana kadar pişirin.
Ocaktan alın ve mikser ile çırpın.
Dolaptan tavuk göğsünü çıkartın.
Supangleyi dikkatli bir şekilde üzerine dökün.
En son üstüne kakao serpin. Afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt