Supangnolya (Magnolya İle Supangelenin Buluşması) Tarifi İçin Malzemeler
Supanglesi için:
1 lt. süt
1 su bardağı seker
1/2 (yarım) su bardağı un
1 adet yumurta
1 cimdik tuz
3 yemek kaşığı kakao
Muhallebi piştikten sonra:
100 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
Muhallebi soğuduktan sonra:
1 paket krema
Bisküvisi için:
1 paket petibör bisküvi ( burçak, kedidili de olabilir )
3-4 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
2-3 adet olgun muz ( mevsimi olmadığı için çilek tercih etmedim )
Supangnolya (Magnolya İle Supangelenin Buluşması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce supangele ile başlayalım. Bunun için sütü tenceremize alalım.
Ocağı yakmadan önce şeker, un, yumurta, kakao ve tuzu ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Ocağın altını yakalım ve pişirmeye başlayalım ( orta ateşte ve başından ayrılmadan çırpmaya devam edelim yoksa dibi tutar ve topak topak olur ).
Muhallebi iyice kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolatayı ve vanilyayı ekleyelim.
Çikolata eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
Supangeleyi soğumaya bırakalım ( ılık olması da yeterli olur ).
Muhallebinin soğuma esnasında bisküvileri robotdan geçirelim veya benim yaptığım gibi buzdolabı poşetinde dövelim.
Bisküviler iyice ufaldıktan sonra iri kırık fındığı ekleyelim ve iyice harmanlayalım.
Servis edeceğimiz cam bardaklara veya kavanozlara bir iki yemek kaşığı bisküvi karışımdan dağıtalım.
Bu arada soğumakta olan supangeleyi ara ara karıştıralım çünkü hemen kabuk bağlıyor.
Supangele soğuduktan sonra bir paket soğuk kremayı ekleyelim ve mikserleyelim ( ben toz kremşanti tercih etmedim ).
Dilerseniz pürüzsüz olması için blender den de geçirebilirsiniz.
Muzları dilim dilim keselim ve bisküvi tabanının üzerine bardağın kenarlarını süsleyelim.
Birer kepçe supangele ekleyelim ve en üst tabakaya da yine bisküvi karışımdan ekleyip dinlendirmeye buzdolabına kaldıralım.
Bir iki saat sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Supangnolya (Magnolya İle Supangelenin Buluşması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Supanglesi için:
1 lt. süt
1 su bardağı seker
1/2 (yarım) su bardağı un
1 adet yumurta
1 cimdik tuz
3 yemek kaşığı kakao
Muhallebi piştikten sonra:
100 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
Muhallebi soğuduktan sonra:
1 paket krema
Bisküvisi için:
1 paket petibör bisküvi ( burçak, kedidili de olabilir )
3-4 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
2-3 adet olgun muz ( mevsimi olmadığı için çilek tercih etmedim )
Supangnolya (Magnolya İle Supangelenin Buluşması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce supangele ile başlayalım. Bunun için sütü tenceremize alalım.
Ocağı yakmadan önce şeker, un, yumurta, kakao ve tuzu ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Ocağın altını yakalım ve pişirmeye başlayalım ( orta ateşte ve başından ayrılmadan çırpmaya devam edelim yoksa dibi tutar ve topak topak olur ).
Muhallebi iyice kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolatayı ve vanilyayı ekleyelim.
Çikolata eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
Supangeleyi soğumaya bırakalım ( ılık olması da yeterli olur ).
Muhallebinin soğuma esnasında bisküvileri robotdan geçirelim veya benim yaptığım gibi buzdolabı poşetinde dövelim.
Bisküviler iyice ufaldıktan sonra iri kırık fındığı ekleyelim ve iyice harmanlayalım.
Servis edeceğimiz cam bardaklara veya kavanozlara bir iki yemek kaşığı bisküvi karışımdan dağıtalım.
Bu arada soğumakta olan supangeleyi ara ara karıştıralım çünkü hemen kabuk bağlıyor.
Supangele soğuduktan sonra bir paket soğuk kremayı ekleyelim ve mikserleyelim ( ben toz kremşanti tercih etmedim ).
Dilerseniz pürüzsüz olması için blender den de geçirebilirsiniz.
Muzları dilim dilim keselim ve bisküvi tabanının üzerine bardağın kenarlarını süsleyelim.
Birer kepçe supangele ekleyelim ve en üst tabakaya da yine bisküvi karışımdan ekleyip dinlendirmeye buzdolabına kaldıralım.
Bir iki saat sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Supangnolya (Magnolya İle Supangelenin Buluşması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı