Süper Bir Lezzet Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı un bardak ölçüm 200 ml
125 gram tereyağ
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri damak zevkinize göre artırabilirsiniz
1 vanilya
Süper Bir Lezzet Saray Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce unumuzu 15 veya 20 dk kadar kavuruyoruz.
Sonra tavada yağımızı çok yakmadan kızdıralım ve unumuzun içine dökelim.
Ocağı iyice kısalım yağı una 2-3 dk kadar iyice yedirelim.
Pudra şekeri elersek topaklanma olmaz şekeri ilave edelim.
Altını kapatalım şekeri de güzel kaşıkla karıştıralım.
Ufak bir borcama yada ben saklama kabı kullandım en büyüğünü yağlı kağıt serelim.
Helvamızı yayalım ve kaşıkla iyice bastıralım.
Sonra dilimleyelim.
Soğuyunca üzerini örtüp dolaba kaldıralım.
2-3 saat sonra helvamız servise hazır deniyecek olanlara afiyet olsun.
Süper Bir Lezzet Saray Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2,5 su bardağı un bardak ölçüm 200 ml
125 gram tereyağ
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri damak zevkinize göre artırabilirsiniz
1 vanilya
Süper Bir Lezzet Saray Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce unumuzu 15 veya 20 dk kadar kavuruyoruz.
Sonra tavada yağımızı çok yakmadan kızdıralım ve unumuzun içine dökelim.
Ocağı iyice kısalım yağı una 2-3 dk kadar iyice yedirelim.
Pudra şekeri elersek topaklanma olmaz şekeri ilave edelim.
Altını kapatalım şekeri de güzel kaşıkla karıştıralım.
Ufak bir borcama yada ben saklama kabı kullandım en büyüğünü yağlı kağıt serelim.
Helvamızı yayalım ve kaşıkla iyice bastıralım.
Sonra dilimleyelim.
Soğuyunca üzerini örtüp dolaba kaldıralım.
2-3 saat sonra helvamız servise hazır deniyecek olanlara afiyet olsun.
Süper Bir Lezzet Saray Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı