Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
150 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
İçi için;
4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata(kahvaltıda tükettiğimiz nutella, çokokrem vs.)
1 çay bardağı kırık fındık
Üzeri için;
1 yumurta akı
1 su bardağından biraz az kırık fındık
Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için öncelikle yumuşak margarin, yumurta, şeker ve vanilin karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un ilave edilip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve streçle sarılıp, buzdolabına kaldırılır.
İçi için çikolata ve fındık karıştırılıp dolapta sertleşene kadar bekletilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır ortasına bir çay kaşığı iç harçtan konulup kapatılır. Yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra fındığa bulanıp y. Kağıt serili tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.
Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edilir. Sıcakken içi akışkan dışı yumuşak olur. O yüzden sabırla soğumasını bekleyin
Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
İçi için;
4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata(kahvaltıda tükettiğimiz nutella, çokokrem vs.)
1 çay bardağı kırık fındık
Üzeri için;
1 yumurta akı
1 su bardağından biraz az kırık fındık
Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için öncelikle yumuşak margarin, yumurta, şeker ve vanilin karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un ilave edilip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve streçle sarılıp, buzdolabına kaldırılır.
İçi için çikolata ve fındık karıştırılıp dolapta sertleşene kadar bekletilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır ortasına bir çay kaşığı iç harçtan konulup kapatılır. Yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra fındığa bulanıp y. Kağıt serili tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.
Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edilir. Sıcakken içi akışkan dışı yumuşak olur. O yüzden sabırla soğumasını bekleyin
Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı