Susamlı Gofret Kurabiye (Royal Kuki) Tarifi İçin Malzemeler
110 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı esmer veya beyaz toz şeker
1 su bardağı un
Çimdik tuz
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı susam
Susamlı Gofret Kurabiye (Royal Kuki) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin veya tereyağ oda sıcaklığında olmalı.
Bir kapta margarin ve toz şekeri kıvam olana kadar çırpalım .
Üzerine 1 yumurta kırıp tekrar çırpalım.
Sonradan un, kabartma tozu, vanilyayı ve tuzu ilave edip karıştıralım. En son susamı ilave edip karıştıralım.
Hamurun kıvamı macun kıvamında olmalı.
1 tatlı kaşığı kadar hamurdan alıp, yuvarlak şeklini verip, 2 cm ara ile yağlanmış tepsiye dizelim veya pişirme kağıdı serip pişirelim (benim kağıdım bitmişti). Ara vererek dikmemizin sebebi kurabiyeler piştikçe yayılıyorlar.
Ben 2 kere pişirdim. Toplam 25-26 tane çıkıyor.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dk arası pişirelim.
Kenarlardan az rengi değişmeye başlayınca pişmiş demek ki, fazla pişirirseniz eğer kuru olma ihtimali var. Bu kurabiye kuki tarzında gevrek, kıyır kıyır, bu yüzden gofret kurabiye denildi.
Susamlı Gofret Kurabiye (Royal Kuki) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
110 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı esmer veya beyaz toz şeker
1 su bardağı un
Çimdik tuz
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı susam
Susamlı Gofret Kurabiye (Royal Kuki) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin veya tereyağ oda sıcaklığında olmalı.
Bir kapta margarin ve toz şekeri kıvam olana kadar çırpalım .
Üzerine 1 yumurta kırıp tekrar çırpalım.
Sonradan un, kabartma tozu, vanilyayı ve tuzu ilave edip karıştıralım. En son susamı ilave edip karıştıralım.
Hamurun kıvamı macun kıvamında olmalı.
1 tatlı kaşığı kadar hamurdan alıp, yuvarlak şeklini verip, 2 cm ara ile yağlanmış tepsiye dizelim veya pişirme kağıdı serip pişirelim (benim kağıdım bitmişti). Ara vererek dikmemizin sebebi kurabiyeler piştikçe yayılıyorlar.
Ben 2 kere pişirdim. Toplam 25-26 tane çıkıyor.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dk arası pişirelim.
Kenarlardan az rengi değişmeye başlayınca pişmiş demek ki, fazla pişirirseniz eğer kuru olma ihtimali var. Bu kurabiye kuki tarzında gevrek, kıyır kıyır, bu yüzden gofret kurabiye denildi.
Susamlı Gofret Kurabiye (Royal Kuki) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı