Susamlı Kolay Pizza (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dışına;
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı pekmez
Üzerine;
Domates sos
Kaşar
Biber
Zeytin
Dileğe göre her şey
Susamlı Kolay Pizza (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Hamur materyalleri karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur(un ölçüsüne hiçbir vakit güvenmeyin un markadan markaya değiştiği için kesinlikle tanımda yazan kıvama uyunuz)
Yumuşak bir hamur yoğurulduktan sonra hamur 10-12 adet modüle ayrılır ve bezeye yapılır.
Bezeler evvel pekmezli su karışımına daha sonra ise kavrulmuş susama batırılır.
Tepsiyi alınan bezelerin ortası bardak ile bastırılarak açılır.
Ben yazdan yaptığım domates sosları kullandım( siz bir yemek kaşığı domates salçası, iki yemek kaşığı zeytin yağı kekik, pulbiber, karabiber karıştırıp kullanabilirsiniz)
Her bir hamurun ortasına birer tatlı kaşığı domates sos eklenir.
Üzerine kaşar eklenir. İsteğe nazaran zeytin, biber, mantar vb. Eklenir.
Bütün hamurlara birebir süreç uygulandıktan sonra evvelce ısınmış 190° fırına poğaçalar verilir.
Altı kızarana kadar yaklaşık 30- 35 dakika kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir. Sonraki güne ise çok bayatlamadan afiyetle tüketilebilir.
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dışına;
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı pekmez
Üzerine;
Domates sos
Kaşar
Biber
Zeytin
Dileğe göre her şey
Susamlı Kolay Pizza (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Hamur materyalleri karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur(un ölçüsüne hiçbir vakit güvenmeyin un markadan markaya değiştiği için kesinlikle tanımda yazan kıvama uyunuz)
Yumuşak bir hamur yoğurulduktan sonra hamur 10-12 adet modüle ayrılır ve bezeye yapılır.
Bezeler evvel pekmezli su karışımına daha sonra ise kavrulmuş susama batırılır.
Tepsiyi alınan bezelerin ortası bardak ile bastırılarak açılır.
Ben yazdan yaptığım domates sosları kullandım( siz bir yemek kaşığı domates salçası, iki yemek kaşığı zeytin yağı kekik, pulbiber, karabiber karıştırıp kullanabilirsiniz)
Her bir hamurun ortasına birer tatlı kaşığı domates sos eklenir.
Üzerine kaşar eklenir. İsteğe nazaran zeytin, biber, mantar vb. Eklenir.
Bütün hamurlara birebir süreç uygulandıktan sonra evvelce ısınmış 190° fırına poğaçalar verilir.
Altı kızarana kadar yaklaşık 30- 35 dakika kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir. Sonraki güne ise çok bayatlamadan afiyetle tüketilebilir.