Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin yahut tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşı un
Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Üstü için;
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri kabımızın içine alalım ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparalım ve biçim verelim .
Ardından pekmez ile suyu karıştırdığımız karışıma batırıp çıkaralım ve susama bulayalım tepsimize dizelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin yahut tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşı un
Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Üstü için;
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri kabımızın içine alalım ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparalım ve biçim verelim .
Ardından pekmez ile suyu karıştırdığımız karışıma batırıp çıkaralım ve susama bulayalım tepsimize dizelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı