Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Un (yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)
Üzeri için ;
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı kadar su
Susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Tüm gereç yoğurulur.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Lütfen unu denetimli ekleyelim ve hamuru fazla yoğurmayalım.
Direk toplandığı üzere form verelim.
Hamurun üstünü açık bırakıp kurutmayalım yoksa form vermekte zorluk çekebilirsiniz.
Küçük toplar yapalım.
Topları pekmezli suya batırıp susama bulayalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
175 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. (fırın yeterlice ısısın hatta ısınırken kurabiyeleri buzdolabına kaldırabilirsiniz).
Afiyet olsun.
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Un (yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)
Üzeri için ;
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı kadar su
Susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Tüm gereç yoğurulur.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Lütfen unu denetimli ekleyelim ve hamuru fazla yoğurmayalım.
Direk toplandığı üzere form verelim.
Hamurun üstünü açık bırakıp kurutmayalım yoksa form vermekte zorluk çekebilirsiniz.
Küçük toplar yapalım.
Topları pekmezli suya batırıp susama bulayalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
175 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. (fırın yeterlice ısısın hatta ısınırken kurabiyeleri buzdolabına kaldırabilirsiniz).
Afiyet olsun.