Son konular

Sushi: California Roll ve Maki

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sushi: California Roll ve Maki Tanımı İçin Materyaller
3 nori yaprağı
150 gram sushi pirinci
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gram buharlanmış somon
Salatalık/havuç
Mayonez yahut krem peynir
Kavrulmuş susam
Wasabi
Soya sosu
Rulo yapmak için makisu sinisi

Sushi: California Roll ve Maki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sushi pirinçini üstündeki talimata nazaran pişirelim.
Suyunu çektikten sonra üstünü peçeteyle kapatalım ve ateşten alıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Akabinde sirke, şeker ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Maki: makisu sinisine nori yaprağını serelim.
Pirincin 3’te birini nori yaprağına elimizle yayalım. Düzgünce bastıralım.
Somonu uzunlamasına doğrayalım, salatalık ve havucu da uzunlamasına şeritler haline kesip üst kısmına yerleştirelim.
1-2 şerit mayonez ve krem peynir sıkalım. Makisu sinisi yardımıyla yuvarlayalım. Güzelce rulo halindeyken bastıralım.
California roll: 2. versiyonda pirincini nori yaprağına bastırıyorsunuz, pirincin üstüne susam serpiyoruz.
Akabinde pirinci dışa gelecek halde, nori yaprağı içe bakacak formda çeviriyoruz. Salatalık,havuç, somon ve mayonez ve krem peynir nori yaprağına diziliyor ve sarılıyor.
California roll’un üstünü farklı da süsleyebilirsiniz. Mesela ayrıyetten somon yerleştirebilirsiniz.
Yapışmaması için makisu sinisini streç sinema ile kaplamanızı öneririm.
Akabinde ruloları dilimleyip wasabi ve soya sosu ile sunuyoruz.
Sushi’nin içine avocado, balık olarak ton balığı dada çok yakışır.
Sushi: California Roll ve Maki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt